Royal arbejdsbi fylder 74 år: Fejres af de nærmeste

Dronning Margrethes ældste lillesøster, prinsesse Benedikte, kan søndag fejre sin 74-års fødselsdag.

Prinsesse Benedikte er datter af kong Frederik IX og dronning Ingrid. Scanpix/Tariq Mikkel Khan Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

April byder på hele tre fødselsdage i det danske kongehus, og søndag den 29. april er det prinsesse Benedikte, som runder den festlige måned af med sin 74-års fødselsdag.

Den danske prinsesse, som er søster til dronning Margrethe og eksdronning Anne-Marie, lyder det fulde navn Benedikte Astrid Ingeborg Ingrid og kom til verden 29. april 1944 på Amalienborg.

Til Ritzau fortæller prinsessen, at fødselsdagen bliver holdt under private forhold, og at den skal fejres med den nærmeste kreds af familie og venner.

Det seneste år har været et godt et af slagsen, fortæller hun desuden.

»Jeg synes, det er gået godt, og jeg er mægtig glad for, at jeg har mit arbejde heroppe (i Danmark, red.), som giver mig utrolig mange glæder og fylder min dag på en fin og positiv måde. Det går godt, synes jeg,« siger prinsessen til Ritzau.

Prinsesse Benedikte giftede sig med prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg den 3. februar 1968 i Fredensborg Slotskirke.

Parret bosatte sig på Berleburg Slot i byen Bad Berleburg i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland, og sammen fik de børnene prins Gustav, prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie.

Prins Richard gik pludseligt bort 13. marts sidste år. Han blev 82 år.

Om at blive ældre har prinsessen tidligere sagt til Berlingske:

»Alder er ikke en forfærdelig ting. Hver alder er god, og man kan alligevel ikke ændre den. Hvorfor så ikke få det bedste ud af den alder, man lever med?«

Selv om prinsesse Benedikte har tilbragt de fleste af sine år i Tyskland, er hun et meget aktivt medlem af det danske kongehus.

Prinsessen er ligesom resten af den royale familie aktiv inden for ridesport.

Hendes protektioner tæller blandt andet Dansk Ride Forbund og Foreningen Hestens Værn, og hun er desuden æresmedlem i foreninger som Dansk Amatør Rytter Klub og Foreningen til Den Ædle Hesteavls Fremme.

I alt holder hun 36 danske protektioner og 5 udenlandske protektioner, og prinsessen er formand for blandt andet Pigespejdernes Fællesråd og Spejderkomiteen.

/ritzau/