Rottealarm: »Det går amok«

Vejret har givet de små kræ fantastiske betingelser, og oktober er på vej til at blive en heftig rottemåned.

Rotter har gode livsbetingelser dette efterår. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA HENRIKSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rotterne er allerede godt i gang med at gøre deres indtog i de danske hjem, og ifølge skadedyrsbekæmperne er dette år slemt ud over det sædvanlige.

Det skriver metroXpress.

- Vi har allerede mere at lave end normalt, så alt peger i retning af, at vi får rigtig meget at lave denne rottesæson. For vi har end ikke set toppen endnu, siger formanden for Brancheforeningen for Skadedyrsbekæmpere, Claus Schultz, til metroXpress.

Ifølge ham er det først, når de kolde nætter begynder at komme, at rotterne for alvor sætter ind. For så søger kræene inden døre.

Især i de større byer stiger antallet af rotter. København er hårdest ramt, lyder det fra Morten Otkjær, der er områdechef for Skadedyrsområdet i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Generelt har det været et rigtig godt år med kun få rotter, men de seneste måneder er det nærmest gået amok, siger han til avisen.

Skadedyrsbekæmperfirmaet Mortalin bekræfter, at det har mere at lave end normalt.

Ifølge skadedyrsbiolog Jens Lodal skyldes rotternes fremmarch vejret:

- Vejret har været særdeles gunstigt på det seneste. Det har ikke ligefrem været tørke, og det giver rotterne masser af mad, siger han til avisen.

Jens Lodal foreslår at opsætte rottespærrere i kloakken for at holde rotterne ude af huset og ikke have store affaldsbunker til at ligge.

Han påminder desuden rotteramte borgere om at melde eventuelle angreb til kommunen.

Bor du i Københavns Kommune, skal du kontakte Center for Miljø under Teknik- og Miljøforvaltningen på telefon 33 66 58 17, eller du kan anmelde det uanmeldte skadedyrsbesøg online her.