Roskilde Festival øger sikkerheden som følge af »udviklingen i verden«

Der vil være ekstra sikkerhedsforanstaltninger og mere synligt politi på dette års Roskilde Festival sammenlignet med tidligere år. Men truslen mod festivalen er ikke øget, fastslår politiet.

Den ekstra sikkerhed på og omkring festivalpladsen bliver indført som følge af »udviklingen i verden«, skriver politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senest opdateret kl. 14.40.

Når dette års Roskilde Festival i næste uge løber af stablen, bliver det med ekstra sikkerhedsforanstaltninger i forhold til tidligere år. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den ekstra sikkerhed på og omkring festivalpladsen bliver indført som følge af »udviklingen i verden«, skriver politiet.

»Det betyder, at vi selvfølgelig følger udviklingen omkring det, der er sket. Ja, vi kan starte med Nice, Berlin, London og ikke mindst Manchester, hvor der under et musikarrangement blev foretaget en ubehagelig handling,« uddyber politiinspektør Jens Børsting.

Konkret vil der være flere synlige sikkerhedsforanstaltninger i form af »markante afspærringer«, som skal forhindre, at man kan køre køretøjer ind i området uden tilladelse.

Der vil desuden være mere synligt politi på festivalpladsen, samt en række ikke-synlige sikkerhedstiltag.

Roskilde Festivals hjemmeside fremgår det, at festivalsstaben også er i dialog med Politiets Efterretningstjeneste (PET), og at efterretningstjenesten »er af den opfattelse, at der i øjeblikket ikke er en ændring i truslen rettet mod Roskilde Festival«.

Jens Børsting - ifølge Roskilde Festivalens hjemmeside vurderer PET ikke, at truslen mod festivalen er anderledes i år. Hvorfor så den øgede sikkerhed?

»Fordi der er sket så meget ude i verden i løbet af det seneste år, som gør, at vi ganske enkelt er nødt til at tage de forholdsregler, som er nødvendige, for at imødegå hvis der skulle være et eller andet. Og gøre så meget som muligt for at skabe tryghed omkring arrangementet for dem, der kommer som gæster.«

Er der en øget trussel?

»Nej. Det betyder, at i den trusselsvurdering, som gælder for hele Danmark, men som, vi også har fået lavet specifikt for festivalen, der har man ikke peget på, at der er en øget trussel. Så der er ikke nogen øget trussel i forhold til at tage på festival,« siger Jens Børsting.

De ekstra sikkerhedsforanstaltninger kan give ekstra transporttid for festivalgæster, der kommer kørende til pladsen, men burde ikke påvirke tog og busser mod festivalspladsen, oplyser politiet.

Politiet opfordrer festivalsgæster til at være opmærksomme på »adfærd og forhold, som vurderes at være uden for normalbilledet«. Ser man noget mistænksomt, skal man kontakte politifolk på festivalen, andet festivalspersonale eller alternativt ringe 114.

Meldingen om den skærpede sikkerhed kommer dagen efter, at Roskilde Festival kunne melde om udsolgt.

Dermed vil der være mere end 100.000 gæster omkring Dyreskuepladsen uden for Roskilde.

Festivalens teltområder åbner natten mellem lørdag og søndag, mens musikpladsen åbner onsdag om en uge. Festivalen slutter næste søndag.

Også den fynske musikfestival Tinderbox højner sikkerheden ved dette års festival. Det oplyser Fyns Politi ligeledes i en pressemeddelelse onsdag.