Rom dækket af en halv meter sne

Det kolde vejr raserer flere steder i Europa, hvor over 500 er døde af kulde. I Italien er hovedstaden Rom ramt af det værste snevejr i 27 år.

En nonne skovler snee i Rom 11. februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAX ROSSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indbyggerne i Rom har ikke oplevet noget lignende i 27 år. Lørdagens snevejr i den italienske hovedstad har givet helt op til en halv meter sne i byens historiske centrum, og Colosseum har som en konsekvens måtte lukke dørene for turister, skriver Reuters. Det italienske snevejr fortsætter sandsynligvis, lyder det hos DMI.

- Det ser ud til, at snevejret i Rom fortsætter lørdag aften og søndag på grund af det lavtryk, der er over byen. Temperaturen ligger lige omkring frysepunktet, men i den kommende uge vender plusgraderne tilbage i den italienske hovedstad, siger vagthavende Mogens Rønnebek.

Afskåret fra omverdenen

Sneen har blandt andet afskåret flere italienske bjerglandsbyer fra omverden, og flere flyafgange er blevet aflyst.

I Østeuropa har kulden for alvor bidt sig fast, hvor over 500 personer er omkommet som følge af de høje minusgrader. De fleste ofre findes i Ukraine og Rumænien, og det kolde vejr fortsætter.

- Alt tyder på, at kulden vil holde stand i det hjørne af Europa, hvor temperaturen lørdag aften ligger mellem 15 og 25 minusgrader, siger Mogens Rønnebek.

Mildt vejr over Danmark

Hjemme i Danmark kan vi dog se frem til en noget mere behagelig temperatur i den kommende uge, hvor DMI lover mildt vejr.

- Et højtryk over Danmark er på vej væk, og i morgen, søndag, får vi overvejende tøvejr. I Jylland kan man forvente tre til fire grader, mens temperaturen i den østlige del af landet vil ligge lige over frysepunktet. Det milde vejr fortsætter i den nye uge, men vi kan stadig få nattefrost, lyder det.