ROJ TV får ikke lov at anke terrordom

Den kurdiske TV-station får ikke lov til at anke terrordom. Frakendelsen af sendetilladelsen kan dog ankes til Højesteret.

Den kurdiske TV-station ROJ TV får ikke lov til at tage i Højesteret med deres terrordom. Det afgjorde Procesbevillingsnævnet onsdag. Til gengæld kan TV-stationen anke fratagelsen af sendetilladelse til Højesteret. 

Selskaberne bag den kurdiske TV-station, ROJ TV A/S og Mesopotamia Broadcast, blev i Østre Landsret 3. juli kendt skyldige i at fremme terrorvirksomhed. Retten lagde til grund for dommen, at ROJ TV fungerede som talerør for den kurdiske oprørsbevægelse PKK, som er en del af EUs terrorliste.

Ved dommen i Østre Landsret i sommer blev Københavns Byrets oprindelige straf fordoblet, så de to selskaber hver blev dømt til at betale bøder på fem millioner kroner. Bødekravet betød, at begge selskaber har indgivet konkursbegæring. I modsætning til byretten fratog landsretten også tv-stationens ret til at sende fjernsyn. Og det er denne del af Procesbevillingens afgørelse, som nu betyder, at selskaberne kan anke den del af dommen til Højesteret.