ROJ-chef havde regnet med advarsel

Imdat Yilmaz er overrasket over, at Radio- og TV-nævnet har valgt at inddrage registreringstilladelsen for blandt andet ROJ TV i to måneder.

Imdat Yilmaz. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

ROJ TV og de andre kanaler fra Mesopotamia Broadcasts blev onsdag frifundet af Radio- og TV-nævnet for »direkte at opfordre til had«, men fik alligevel inddraget registreringstilladelsen midlertidigt.

Det kommer bag på Imdat Yilmaz, der er direktør for ROJ TV.

- Jeg havde forestillet mig en advarsel, og en inddragelse i to måneder er lang tid, synes jeg, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Radio- og TV-nævnet valgte at straffe Mesopotamia Broadcasts, fordi selskabet ikke har levet op til Nævnets krav om sende programoversigter og en kopi af programmer fra tre måneders sendeflade.

- Nævnet har ikke haft nogen reel mulighed for at vurdere den samlede sendeflade, og dermed vanskeliggøres Nævnets tilsyn, siger Radio- og TV-nævnets formand, Christian Scherfig.

Og det beklager Imdat Yilmaz.

- Det var forkert, det vi gjorde. Det vil vi tage til efterretning, så vi ikke begår samme fejl igen, siger han.

Men ROJ TV har de oplysninger, som Radio- og TV-nævnet har bedt om, og direktøren er klar til at levere det materiale, der skal bruges.

- Hvis de beder om det, så gør vi det, siger Yilmaz og understreger, at ROJ TV har optaget hele sendefladen for de tre måneder minus genudsendelser og musik. Derfor er det en misforståelse, der ligger til grund for, at Nævnet ikke allerede har fået programkopierne og programoversigten tilsendt.

- Vi troede, at vi gjorde det rigtige, siger Imdat Yilmaz.

ROJ TV har selv valgt at indstille sendeaktiviteten i kølvandet på dommen fra Københavns Byret i januar i år, hvor det blev fastslået, at ROJ TV har fungeret som talerør for den kurdiske organisation PKK, der er på EUs og USAs terrorliste.

Den dom fik Radio- og TV-nævnet til selv at tage sagen om ROJ TV op igen, selv om nævnet tre gange tidligere har afvist at inddrage registreringstilladelsen - også kendt som sendetilladelsen.

Om ROJ TV begynder at sende igen om to måneder og syv dage er endnu ikke afgjort.

- Det må vi snakke med bestyrelsen om. Det kan jeg ikke tage stilling til nu, siger Imdat Yilmaz.