Røverisag kædes sammen med hærværk mod bageri i Tingbjerg

Politiet undersøger en mulig sammenhæng mellem hærværket mod Kaj Bageri i forrige weekend og en røveri-anmeldelse fra et iransk supermarked i Søborg i september.

Politiet undersøger en mulig sammenhæng mellem hærværket mod Kaj Bageri i forrige weekend og en røverianmeldelse fra et iransk supermarked i Søborg i september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En anmeldelse om et røveri i efteråret mod et iransk supermarked i Søborg indgår nu også i det stadigt mere brogede billede omkring forrige weekends voldsomme hærværk mod Kaj Bageri i Tingbjerg.

Københavns Politi undersøger således, om der kan være en sammenhæng mellem hærværkssagen, hvor maskerede mænd smadrede forretningen efter angiveligt at have krævet beskyttelsespenge fra ejeren af Kaj Bageri, Ali Parnian, og to anmeldelser fra en adresse på Søborg Hovedgade fra september sidste år, hvoraf én af dem vedrører et røveri 9. september.

Det oplyser politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi, til Berlingske.

»Vi er bekendt med, at der er anmeldelser fra Søborg Hovedgade, og vi er også bekendt med, at der kan være en sammenhæng mellem den adresse og ejeren dér og så adressen inde på Ruten (i Tingbjerg, red.) og ejeren dér. Der kan godt være en sammenhæng der, uden at vi vil gå i detaljer med, hvad det er for en sammenhæng, vi ser,« siger Torben Svarrer.

Jyllands-Posten kunne i sidste uge berette, at politiet under efterforskningen af hærværkssagen fra Tingbjerg også interesserede sig for en sag mod Ali Parnians far, som blev anmeldt for forsøg på afpresning 8. september sidste år.

Bag anmeldelsen stod den tidligere ejer af Kaj Bageri, som solgte bageriet til Ali Parnian sidste sommer og nu driver et iransk supermarked på Søborg Hovedgade.

Ifølge Jyllands-Posten har han sagt til politiet, at faderen til Ali Parnian sammen med nogle mænd mødte op i supermarkedet og forsøgte at presse ham til at betale et beløb på flere hundredtusinde kroner – penge, som faderen mente, at butiksejeren havde snydt ham for i forbindelse med handlen med bageriet og en anden forretning.

Men der foreligger altså yderligere en anmeldelse fra supermarkedet fra dagen efter, der vedrører et røveri, og som ligeledes blev indgivet til Vestegnens Politi. Begge sager er nu overgået til Københavns Politi i forbindelse med efterforskningen af hærværkssagen fra Tingbjerg.

Torben Svarrer ønsker ikke at uddybe, hvad røveri-anmeldelsen går ud på.

»Nu skal vi lige have lejlighed til at gennemgå i detaljer, hvad der ligger i den. Hvordan og hvorledes det eventuelt måtte have en sammenhæng med den anden sag er for tidligt at sige. Men det er klart, at vi kigger på alt, hvor der kan være en mulig sammenhæng som led i et 360 graders tjek,« siger han.

Torben Svarrer oplyser, at der ikke er nogen sigtelser i sagen og har ingen kommentarer til, om politiet er kommet tættere på at finde ud af, hvem der stod bag hærværket i Tingbjerg.

I en anden sag blev Ali Parnian i fredags frikendt i landsretten for anklager om at have sat ild til en stjålet bil og brændt den af i Værløse. Hans kammerat er i byretten blevet dømt i sagen, som ikke har nogen sammenhæng med hærværkssagen, vurderer politiet.

Torben Svarrer oplyser, at det er en sag, politiet bruger en del ressourcer på, og at man også har »snakket« med nogle folk i løbet af weekenden. Men det er stadig et »broget billede«, der tegner sig.

Usikkerheden om, hvad der er op og ned i sagen, har også fået de politikere, som stod bag en pengeindsamling til Ali Parnian, til at stille udbetalingen af knap en halv million kr. i bero, indtil der er en afklaring.