Røvere tog tasker fra ældre kvinder - tre er anholdt

Fire kvinder blev overfaldet af røvere i Randers søndag. Tre drenge er anholdt og sigtet i sagen.

Drenge på 15 og 16 år er mistænkt for at stå bag taskerøverier i Randers. De bliver stillet for en dommer mandag. Free/Colorbox.dk Fold sammen
Læs mere

En 89-årig kvinde fik søndag rykket så kraftigt i sin taske, at hun faldt til jorden og slog sine knæ og hænder. Episoden foregik på Gammel Hadsundvej i Randers og var blot et af flere røverier mod ældre.

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet tre drenge for at stå bag fire røverier mod ældre kvinder. Alle røverier blev begået søndag omkring middagstid.

Ud over røveriet mod den 89-årige på Gammel Hadsundvej blev en anden kvinde på 89 år frarøvet sit indkøbsnet. Det blev revet ud af hænderne på hende på Udbyhøjvej i Randers NØ.

Også en 66-årig kvinde blev væltet omkuld af gerningsmænd. Det skete på P-Knudsensvej, der også ligger i Randers NØ. Kvinden fik taget sin taske i et ryk, der var så kraftigt, at taskens rem knækkede.

På Rebslagervej i Randers blev en 81-årig kvinde skubbet kraftigt i ryggen og blev fravristet sit indkøbsnet.

Det var efter røveriet på Udbyhøjvej, at de formodede gerningsmænd blev pågrebet. Det skete, da en mand løb efter røverne. Han fik fat i kvindens indkøbsnet, men gerningsmændene slap væk.

Cirka 25 minutter senere kunne politiet dog anholde en 15-årig dreng på en sti bag Rismøllens Børnehave, mens to drenge på 16 år blev pågrebet nogle hundrede meter derfra.

De anholdte er fra Randers og Havndal. De vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers med krav om varetægtsfængsling.

Østjyllands Politi oplyser, at anklagemyndigheden vil bede dommeren om et lukket retsmøde, hvor offentligheden ikke får mulighed for at overvære de sigtedes forklaring.