Røvere kræver erstatning

Han handlede ifølge eget udsagn i nødværge, men urmageren kan ende med at betale flere hundrede tusinde kroner i erstatning.

Mindst én af de to røvere sagsøger nu urmager Michael Woollhead for svie og smerte. Erstatningskravet handler også om tort, tab af erhvervsevne og eventuel tabt arbejdsfortjeneste, skriver B.T.

Røverne truede selv med pistolattrapper ved røveriet og havde sekunder inden skuddene faldt hamret Michael Woollhead i baghovedet med et skæfte, så han blødte alvorligt.

»Vi vil nedlægge påstand om erstatning for min klient. Det der er specielt ved sagen er jo, at min klient både er forurettet og gerningsmand på samme tid. Han er stadig hårdt såret efter mødet med Michael Woollhead,« siger Peter Giersing, der er beskikket forsvarer for den ene røver, til B.T.

Michael Woollheads nice, Sara Zenia Woollhead Henriksen, blev noget forundret, da B.T. i går fortalte hende, at en af røverne vil kræve erstatning for svie og smerte.

»Det er jo ren Mickey Mouse? Det er den slags, men laver jokes om. De slog jo Michael i baghovedet med pistolen, så han fik gabende hul i hovedet. Så skal han da også have erstatning,« siger hun.

Erstatningen kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner. Penge, han så ville kunne tage med ud af landet til eksjugoslavien, når han kommer ud af fængslet. Også selv om retten giver urmageren ret i, at han handlede i nødværge, kan røveren kræve erstatning, mener røverens advokat.

»Det er ikke erstatningsfritagende at handle i nødværge,« siger advokat Peter Giersing.

Peter Giersings klient blev ramt af to projektiler, hvoraf det ene stadig sidder i kroppen på røveren, og det kan måske blive afgørende for erstatningssagen. For der er penge at hente, hvis røveren får en méngrad på over fem procent.

Urmagerens forsikringsselskab, der har base i England, vil nu undersøge, hvordan de kan slippe for erstatningen.

»Som det ser ud nu, er vi desværre nødsaget til at udbetale erstatning efter det danske retsgrundlag, hvis retten giver røveren medhold,« siger Jan Isaksen, dansk forsikringsmægler hos Lloyds i England.

Kilde: B.T.