Røvere fik udbytte på 26,7 mio

Danmarkshistoriens næststørste røveri skete i morges, hvor fire mænd røvede en pengetransport fra en Danske Bank nær Århus.

De fire mænd, der torsdag morgen røvede en Danske Bank i Braband ved Århus, slap afsted med et udbytte på hele 26,7 millioner kroner.

Det er det næststørste kup i Danmarkshistorien, mens det største fandt sted i Glostrup i 2000, hvor en pengetransport blev holdt op.

Røveriet skete klokken 08.08, hvor de maskerede mænd pløjede en Toyota gennem et trådhegn ind til Danske Banks fordelingscentral på Edwin Rahrsvej i Brabrand, og på under et minut lykkedes det røverne at tømme en pengetransport for de mange millioner kroner. Herefter kørte de væk i en gylden Audi stationcar, som ved middagstid blev fundet i Jeksenskoven nær Hørning omkring ti kilometer væk fra gerningsstedet,

Efterforskningsleder ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, kalder røveriet for velresearchet og utroligt heldigt, og fortæller til Ritzau, at der hverken blev brugt våben eller mundtlige trusler mod bankens fem ansatte, da mændene stormede området.

Overraskelsesmomentet var i sig selv nok til, at de kunne få frit spil. Medarbejderne i banken har alle fået tilbud om psykologhjælp, men har efter sigende ikke lidt overlast, og håndterer situationen fattet.

Politiets gennemgang af videoerne i overvågningskameraerne har kun givet dem et sparsomt signalement at gå efter. Gerningsmændene beskrives som mellem 20-30 år og er alle omkring 180 centimeter. En var iklædt kakifarvede bukser med udvendige lommer, mens en anden bar lyse joggingbukser, men ellers var de iført mørkt tøj.