Røde Kors samler ind til ofrene for oversvømmelser

Udsendte fra Dansk Røde Kors regner med at skulle arbejde mange måneder i de områder i Asien, der er ramt af de værste oversvømmelser i mands minde.

Dansk Røde Kors besluttede tirsdag at indlede en indsamling til fordel for ofrene for de voldsomme oversvømmelser, der i disse dage hærger en række asiatiske lande.

- Vi håber at kunne samle flere millioner ind. Det, vi er vidner til, er en katastrofe af internationale dimensioner, siger Anders Ladekarl, international chef i Dansk Røde Kors.

Oversvømmelserne beskrives som de værste i mands minde, og de har jaget millioner af mennesker på flugt i et bælte, der strækker sig fra Pakistan i vest til Kina i øst.

Fra Pakistan melder Carsten Lyhne, som er udsendt for Dansk Røde Kors, at det er lykkedes at skaffe rent vand i mange områder.

- Vores sundhedsfolk arbejder med at bekæmpe diarré og mange af de andre sygdomme, der florerer. Men vi mangler fortsat masser af forsyninger, og jeg kan se, at vi kommer til arbejde her i mange måneder, siger Carsten Lyhne.

International chef Anders Ladekarl hæfter sig ved, at regntiden først lige er begyndt mange af de steder, som allerede lider under oversvømmelserne.

Desuden gør han opmærksom på, at et land som Kina normalt ikke beder omverdenen om hjælp.

- Det gør de i år, og det er med til at understrege alvoren, siger Anders Ladekarl.

/ritzau/