Røde Kors: Orlov aldrig på tale

Orlov har aldrig været på tale som reel mulighed, fastslår Dansk Røde Kors.

Jørgen Poulsen og Dansk Røde Kors er ikke længere gode venner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen

Striden mellem Dansk Røde Kors og tidligere general- sekretær Jørgen Poulsen tager til i styrke.

Organisationen oplyser nu, at Jørgen Poulsen først bad om orlov, efter at han blev afskediget. Men orlov har aldrig været et tema, påpeger Røde Kors’ pressechef Hans Beck Gregersen.

»Det har aldrig nogensinde fra Røde Kors’ side været en mulighed at bevillige Jørgen Poulsen orlov, det er blot noget Jørgen sidder og snakker om nu,« siger han.

Pressechefen henviser dermed bl.a. til et interview på TV2 i fredags, hvor den tidligere generalsekretær, som nu sidder i Folketinget for Ny Alliance, sagde, at han ville have foretrukket at få bevilliget orlov, hvilket ville have friholdt Røde Kors for udgifter, men han fik afslag og altså i stedet tildelt 750.000 kr. gennem et forlig med nødhjælpsorganisationen.

Poulsen opsagt
»Vi havde givet Jørgen orlov op til valget, for vi kunne ikke have en generalsekretær, som deltog i en valgkamp. Men gennem et offentligt brev af 25. oktober havde vores formand Bodil Nyboe Andersen gjort det 100 procent klart for ham, at han ikke kunne fortsætte som generalsekretær, hvis han blev valgt,« siger Hans Beck Gregersen:

»Da det så stod klart, at han var valgt ind, fik han at vide, at han var opsagt, og så gik processen i gang. Jørgen mente – gennem en advokat – at han havde krav på noget godtgørelse. Det var som et led i de forhandlinger om godtgørelse, at han på et tidspunkt sagde: »Jamen, I kan jo også bare give mig orlov.« Men det er aldrig blevet realitetsforhandlet, for vi har aldrig nogensinde set det som en mulighed at give generalsekretæren orlov på ubestemt tid. Og da Jørgen Poulsen jo i realiteten ikke længere var generalsekretær, kunne han jo heller ikke bede om orlov,« siger Hans Beck Gregersen.

Gammel kontrakt
Pressechefen påpeger, at Røde Kors har taget ved lære af sagen. Stillingen som generalsekretær bliver nu slået op, men det bliver på basis af en ny kontrakt:

»Vi skulle da være både arrogante og dummere end flertallet, hvis vi ikke prøvede at lave kontrakten bedre denne gang. Den gamle kontrakt var ikke god nok, eftersom der var fortolkningsmuligheder. Den kontrakt var altså også 14 år gammel,« siger Hans Beck Gregersen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Jørgen Poulsen.