Røde Kors: Asylansøgere kede af centerlukninger

Lukning af asylcentre tvinger asylansøgere i Danmark til at flytte til andre centre, hvilket går ud over deres lokale kontakter, fortæller Røde Kors.

Et fald i antallet af asylansøgere betyder, at seks asylcentre ifølge Udlændingestyrelsen nu skal lukkes ned.

Og det rammer ifølge chef for asylafdelingen hos Dansk Røde Kors Anne la Cour asylansøgerne, fordi de ofte skal flyttes til centre andre steder i landet i forbindelse med lukningerne.

»De er kede af at skulle flytte, ofte fordi de knytter kontakter til medarbejderne og de lokale frivillige,« siger hun.

Lukningen af centrene sker som følge af et fald i antallet af asylansøgere. Således søgte 626 personer asyl i Danmark i januar 2015 mod 2.959 i september sidste år.

Røde Kors driver lige som landets kommuner asylcentre i Danmark. Derfor er organisationen også vant til, at kapaciteten på centrene justeres i takt med, at der enten kommer flere eller færre mennesker fra udlandet og søger asyl i Danmark.

De lukninger, der er i vente, kommer til at betyde, at 44 ud af 800 asylmedarbejdere hos Røde Kors må forlade deres job, oplyser Anne la Cour.

»Nu er tallet faldende, og derfor lukker der nogle centre. Det er vi vant til. Men det er altid beklageligt, at der er nogle gode medarbejdere, der må forlade Røde Kors,« siger Anne la Cour.

Lukningerne ventes at træde i kraft 1. juli.