Rockervidne: Sådan startede vi AK81

Rockerstøttegruppen AK81 blev født på en græsplæne i Ishøj.

I dag fortæller den 26-årige rocker-afhopper MFP i retten i Glostrup om, hvordan han var med til at starte støttegruppen AK81 i sommeren 2007.

Det er en beretning om had til indvandrere, gruppepres til at begå drabsforsøg og en diktatorisk lederstil i Hells Angels.

- Min daværende kammerat TK blev ringet op. Vi skulle ned til Southend Chapteret (Hells Angels-afdeling i Ishøj, red.), hvor vi mødtes med en række HA'ere. Der skulle laves et tæskehold til indvandrere, fortæller MFP i retten.

De fremmødtes navne blev råbt op ligesom på en skoledag i folkeskolen, husker MFP. Pludselig bliver der råbt Psykopat-Maleren.

- Ingen reagerede. Men så fik jeg at vide, at det var det øgenavn, jeg havde fået, inden folk overhovedet havde lært mig at kende.

- Så brød Basker Hans (lederen i Southend, red.)  ind og fortalte, at de reagerede på længere tids omtale om, at indvandrere var begyndt at styre gader og stræder. Jeg var selv blevet overfaldet og indblandet i en mordsag, og jeg havde opbygget et kæmpe had til indvandrere, som de kørte på den dag.

To andre klubber i København-området ville også starte tæskehold. Copenhagen-afdelingen på Svanevej og Nomads på Amager. MFP fortæller i retten, hvordan navnet AK81 opstod.

- En uge efter det første møde havde vi et nyt møde. JM spurgte, hvad vi kunne tænke os at hedde: Legions From Hell eller AK81, forklarer MFP.

MFP og de andre fortrinsvist unge, nye medlemmer tyggede lidt på det. De syntes, Legions From Hell lød som et computerspil, så da Jørn Jønke Nielsen på et senere møde spørger, hvad de gerne vil hedde, svarer MFP, at de har valgt at hedde AK81.

Jønke fortalte om de ting, HA står for. Med et håndtegn, som pressefolkene ikke kan se fra det tilstødende lokale i retten, der symboliserer vold, knivstikkere og skydere, viser MFP nogle af de værdier, AK81'erne skal være med til repræsentere.

Skulle i have ordrer ovenfra?, ville anklageren vide.

- Man skal have clearing fra de andre medlemmer (fra HA, red.), hvis det er noget med indvandrere. I private sager skal man helst stå på egne ben. Men Basker Hans og JM vil gerne vide alt. De vil gerne kende årsagen til, hvis man pludselig skulle forsvinde, fortæller MFP.

Den anden retsdag med HA-afhopperen MFP som vidne i den højspændte straffesag mod 16 rockere startede med en nedslående melding til forsvaret.

Michael Juul Eriksen, forsvarsadvokat for toprockeren Brian Sandberg, havde anmodet retten om at diskvalificere MFP som vidne.

Han brugte mandag en time på at argumentere for, at politiet havde manipuleret MFP til at tro, at han selv og hans familie var i større fare, end virkeligheden var, og dermed fået ham til at stille op som vidne.

Men retten afviste, at politiet havde overdrevet trusselsbilledet mod MFP og hans familie, og afviste også at bedømme MFP’s vidneudsagn særligt kritisk.

MFP vidner nu i sagen om bl.a. seks drabsforsøg af Hells Angels, hvoraf han selv er idømt 12 års fængsel.

INFOshop: Sådan får du den flotteste have