Rockerveteran blandt syv anholdte i stor sag om hashhandel på Christiania

Syv mænd med tilknytning til Hells Angels blev her til morgen fremstillet i grundlovsforhør i en omfattende sag om salg af over 400 kilo hash. Blandt de sigtede er en gammel kending fra 90'ernes rockerkrig

Politiet foretog i går en større ransagning af Hells Angels klubhuset på Siljangade på Amager. Dette billede er fra en tidligere aktion i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

I Københavns Byret er retsalen pakket til bristepunktet. Syv anholdte, deres forsvarer, et hav af politibetjente og tilhørere - der har svært ved at lade være med at snakke med de anholdte.

De syv er blevet sigtet for i perioden fra oktober 2016 til april 2017 at have solgt sammenlagt 404 kilo hash på Christiania. De blev anholdt i forbindelse med ransagning af et Hells Angels klubhus på Amager onsdag formiddag.

De nægter sig alle skyldige.

Der er i dagens anledning blevet opstillet ekstra borde i retsalen.

Seks af de anholdte er i alderen 18-27 og har både dansk- og udenlandskklingende navne. Én bliver bedt om at tage sin kasket af, når han er i retten, flere blandt tilhørerne følger trop.

Den sidste af de sigtede er en gammel kending helt tilbage fra »Rockerkrigen« i 90erne. Han er over 60 år gammel og var i gamle dage et kendt navn i offentligheden. Han blev i midten af 90erne fængslet på livstid og har altid fungeret som et fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Han blev prøveløsladt i 2013. Han fungerede ifølge politiet som leder af organisationen, der står bag det hashsalg, som de syv er anholdt for.

På trods af flere protester fra pressen nedlægges der navneforbud for alle de anholdte, også rockerveteranen. Det bliver der af hensyn til det stadie, sagen er i på nuværende tidspunkt.

»Er der mere,« spørger retsformanden efter, der er blevet nedlagt navneforbud for alle de syv sigtede.

»Godt. Så kører vi,« konsaterer hun tørt.

Anklageren læser sigtelsen op:

De syv er sigtet for i perioden oktober 2016 til april 2017 at have solgt i mellem 202-404 kilo hash på Christiania. De syv har ifølge anklagen indtaget forskellige roller i salget: én var leder, andre stod for regnskab, andre for salg fra boder. Derfor er der også forskel på, hvor meget hash de enkeltvis er tiltalt for at have solgt.

Herefter bliver dørene til retssalen lukket af hensyn til den videre efterforskning i sagen. Politiet mener at flere uidentificerede gerningsmænd kan have medvirket til salget.

Fire politiskjorter

I forbindelse med onsdagens 21 ransagninger - herunder af rockerborgen på Amager og en lokalitet på Christiania - blev der fundet følgende genstande: 755.000 danske kroner i kontanter, fire biler, en ny Harley Davidson, en pistol, en signalpistol, en peberspray, tre kg. hash, 1.000 joints, guldringe, fire politiskjorter, en politijakke og en politiregnjakke.

Resten af torsdagen fortsætter med, at anklageren dokumenterer sagen, og at forsvarerne får mulighed for at tale med deres klienter.