Rockere står bag skuddrab

Det var Bandidos-medlemmer, som i november 2013 skød og dræbte en 22-årig mand i Næstved. Det peger politiets efterforskning på.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det krævede ikke mere end et enkelt skud gennem et vindue, da en 22-årig mand blev dræbt i sit hjem på Morsøvej i Næstved natten til 9. november sidste år.

Nu tyder politiets efterforskning på, at gerningsmændene hører til blandt medlemmerne af rockerbanden Bandidos, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet efterlyser dog hjælp blandt offentligheden til at få de sidste brikker på plads. Det drejer sig blandt andet om selve manden, der skød den 22-årige. »Vi mener, at drabsmanden må være en rimelig god skytte, da ofret blev dræbt med et enkelt skud gennem et vindue. Derfor er det vores formodning, at gerningsmanden må have trænet inden – for eksempel på en skydebane eller et afsidesliggende område. Måske kan folk oven i købet koble dette med en mand, der havde Nike Air sportssko på. Vi håber, at folk, der har det mindste kendskab til dette, vil kontakte os,« opfordrer Søren Ravn-Nielsen, den ansvarlige efterforskningsleder og vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet vil også gerne høre fra folk, som eventuelt har set bilerne, der blev anvendt ved både skyderiet på Morsøvej, et skyderi mod en lejlighed samme dag og flere skyderier igen 24. december 2013.Det drejer sig ifølge politiet om en sølvfarvet Nissan Pixo, som politiet fandt udbrændt kort efter drabet 9. december sydvest for Sorø, samt en rød Renault Clio, der også blev fundet udbrændt i et øde område ved Skælskør. Begge biler var stjålet fra et autoværksted i Frederikssund.

»Politiet efterlyser derfor oplysninger fra folk, der kan have set disse biler køre rundt i ugerne op til drabet – både i Næstved eller i de områder, hvor de blev sat i brand ved henholdsvis Sorø og Skælskør,« lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Også skyderierne mod en villa i Næstved 24. december kobler politiet til rockermiljøet,

»Disse angreb skete alle mod personer, der har tilknytning til Westside Nation, og vi er derfor temmelig overbeviste om, at gerningsmændene også i denne forbindelse skal findes blandt medlemmer af Bandidos,« fortæller Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

»Vi ser på dette med stor alvor og bekymring, og vi har lagt mange efterforskningsmæssige kræfter i sagen. De nye spor og den seneste udvikling betyder, at vi er optimistiske med hensyn til opklaringen af disse voldsomme hændelser. Specielt, hvis vi også kan få befolkningens hjælp.«