Rockere er presset til selv at bære narko

Konflikten mellem rockere og indvandrerbander har presset Hells Angels. Håndlangerne i AK81 er optaget af bandekonflikten – derfor må fuldgyldige HAere selv bære stoffer og våben.

Foto: Claus Bech/Scanpix

Den aktuelle og højspændte konflikt mellem rockerne og forskellige indvandrerbander presser flere af de tunge navne blandt Hells Angels-medlemmerne til selv at bære narkotika og våben.

Natten til søndag blev der igen affyret skud i København i et opgør, som menes at være relateret til opgøret mellem indvandrergrupper og rockerne.

I de seneste uger har politiet fået et par af de helt store fisk i rockerverdenen i nettet, idet en række fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels er blevet fængslet for at bære narkotika.

Normalt er de fuldgyldige Hells Angels-medlemmer meget sikkerhedsbevidste og overlader det til deres støtter i AK81 at bære narkotika og våben. Men som følge af den nuværende konflikt med indvandrerbander, hvor Hells Angels og AK81 har været involveret i flere skudepisoder, er der sket ændringer i mønsteret. AK81-folkene har så travlt med konflikten, at de ikke også kan passe narkotikaforretningen, og derfor har flere fuldgyldige rockere selv måttet passe den butik.

Det påpeger Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der overvåger rockere og bander:

»I de seneste uger alene har vi taget og fængslet et par stykker med fuldgyldigt medlemskab i HA-regi med stof på sig. Når der er en konflikt, kan de små soldater kun bruges én gang – de kan ikke både føre krig og passe på, samtidig med at de sælger stoffer. Derfor er de fuldgyldige nødt til selv at tage nogle risici, og det kan vi selvfølgelig drage nytte af,« siger Kim Kliver.

Han kan ikke oplyse, hvor mange rockere der præcist er blevet taget med hvor meget stof, eftersom varetægtsfængslingerne er foregået for lukkede døre i retten. Men NEC-chefen siger, der er tale om »så store mængder narkotika, at rockerne efter al sandsynlighed har haft det på sig med henblik på videresalg.«

Hells Angels har ikke selv ønsket at kommentere politiets oplysninger.

Berlingske Tidende kunne i går fortælle. at rockergruppen Hells Angels er begyndt at rekruttere unge mænd under 18 år til støttegruppen AK81.

Hells Angels er tvunget til at rekruttere nye medlemmer, fordi indvandrerbander presser dem på narkomarkedet i bl.a. København, Århus og Odense, oplyser Rigspolitiet.

Sent søndag afviste Hells Angels i en kort pressemeddelelse, at der optages medlemmer under 18 år i støttegruppen AK81:

»Minimums alder i AK81 er 18 år. AK81 er en selvstændig ungdomsafdeling af Hells Angels, ikke en lilleput afdeling,« hedder det blandt andet i meddelelsen.