Rocker: Jeg havde kontakt med Sass allerede i 2009

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen havde kontakt med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen allerede for næsten to år siden, siger rockeren. Sass hævder ellers i en ny redegørelse, at han kun har mødt manden "én gang i sit liv"

Henrik Sass Larsen ses her sammen med Tommy Kamp og Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen fortæller langt fra hele sandheden om sin relation til bandidosrockeren Torben Ohlsen Jensen, hvis man skal tro rockeren selv.

I en redegørelse om sagen, løfter socialdemokraten i dag for første gang noget af sløret for, hvorfor Helle Thorning-Schmidt ikke ville gøre ham til minister på baggrund af PETs vurdering af ham. PET forklarer ifølge Sass, at han "har været under beskyttelse af en rocker, fordi han følte sig truet..."

Henrik Sass Larsen skriver i redegørelsen, at han har forsøgt at forklare PET, at han kun "har mødt den mand (bandidosrocker Torben Ohlsen Jensen, red. ) en gang i sit liv."

Men de to kender hinanden udemærket, har hilst på hinanden i Køge og havde første gang direkte kontakt for næsten to år siden i forbindelse med en forældremyndigehedssag, forklarer Torben Ohlsen Jensen i et interview til Berlingske.  

Skulle Sass Larsen vide, hvem du var?

- Ja, for jeg har jo snakket med ham inden alt det her, skal du huske. Om den her børnesag. Det skete jo allerede omkring december 2009. Selv om man har snakket sammen to-tre gange, så kender man jo ikke hinanden. Så det kan han måske godt have ret i.

- Nej, han vidste da godt hvem jeg var, altså. Sådan er det da.

Hvad så efter den aften, har du og Sass haft kontakt siden da?

- Jo, det var de sms’er, som jeg ikke ved, hvor kommer fra. Den aften jeg mødte ham, bankede jeg i bordet og spurgte, om der ikke snart skete noget. Der er stadig ikke sket noget, jeg kæmper stadig for min dreng. Men folk er jo ligeglade med det, selv om det er det egentlige fundament. Det er jo derfor, jeg henvender mig til Sass i sin tid.

Hvad siger du til ham den gang i sin tid?

- Jeg spørger bare, om de kan hjælpe mig, fordi jeg har et meget komplekst problem med en børnesag. PET har stået bag at tage drengen fra mig og forpurret samværet. Så jeg kæmper mod PET. Jeg ved bare ikke, hvem af dem, det er. Det der samvær, vi har, kan man ikke bruge til noget.

Når du kontakter ham, er det så per telefon eller hvordan?

- Jeg får fat i ham via telefon først og fremmest.

Vil du så have hjælp med nogle dokumenter eller hvordan? Sender du så papirerne til ham allerede i december 2009.

- Jeg afleverer dem til Tommy Kamp i starten af 2010.

Møder du så Sass, før du møder ham i Hugos Vinkælder den 20. maj i år?

- Jeg har kun mødtes med Sass i alt to gange. Der har kun været to-tre SMS’er. Og så to gange vi har mødtes.

Hvor er i mødtes udover på Hugos Vinkælder?

- Jamen, altså, vi bor jo i Køge. Så jeg har da hilst på ham nogle gange, når han har siddet og snakket med nogen. Og så går man lige forbi og hilser. Det er der ikke noget i.

Så vi kan godt slå fast, han i hvert fald vidste, hvem du var?

- Det kan jeg love dig for.

Torben Ohlsen Jensen synes ikke, Berlingskes spørgsmål centrerer sig om det, han mener, er sagens kerne. Forældremyndighedssagen. Og siger han flere gange, hvis han ikke havde henvendt sig til Sass Larsen pga. sin dreng, havde der aldrig været den her ballade.

Så når PET skriver, at de har indtrykket af, han står under din beskyttelse, er det så ikke rigtigt?

- Det er heller ikke rigtigt. Man kan åbenbart ikke rigtig regne med, hvad PET siger.

Hvad sker der så den aften på Hugos Vinkælder?

- Jamen, det ved du jo. Der har du jo fra andre aviser. Der sker bare det, at vi taler om min sag. Der er ikke andet i det. Jeg er ved at være træt af den her sag med Sass Larsen. Han er en pive-marie. Og det er, hvad det er.

Hvad mener du med, at han er en pive-marie?

- Han vil jo ikke stå ved det, han har lavet. Det er forkasteligt, han ikke vil stå ved det, han har lavet, mand. Han har talt med mig. Det har åbenbart skabt ballade.

Jamen, det er jo fordi PET ikke synes, han skal tale med dig.

- Jeg synes, det er forrykt, man har den holdning. Folk har så travlt med at fordømme. Det er lige meget, hvem det er. Det er trist at se på hele tiden. Altså synes du ikke som journalist, det er forrykt, vi ikke må tale sammen?

Det kommer da an på, hvad I taler om.

- Nej det gør ikke. Når vi nu har talt om den børnesag... Det er blæst ud af proportioner. I burde hellere grave i, hvorfor PET har taget min dreng fra mig. Det er stor sag det her.

Tror du så, det er derfor, der er en politibetjent til stede den aften på Hugos kælder, sådan som Sass skriver i sin forklaring?

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Jeg ved ikke, hvad de render og laver, når de stikker hovedet i busken og ligner strudse, postkasser, lygtepæle eller hvad fanden, de klæder sig ud som.

Men kan du forstå, hvorfor den kriminalassistent er til stede på Hugos Vinkælder?

- I og med jeg ikke ved, hvad der foregår rundt omkring, kan jeg jo ikke vide, om den kriminalassistent har været i byen, alene eller i tjeneste. Hvem det er og hvorfor, han har haft så travlt med det her, kan jeg ikke sige.

Jamen hvorfor kom du den aften så?

- Jamen, det var da fordi, Tommy Kamp ringede til mig. Det ved du da godt.

Hvorfor gjorde han det?

- Jamen, det er fordi, han godt kan lide mig, tror jeg. Så ville han have selskab.

Var det ikke fordi, der var nogen, der sendte ham og Sass skulende blikke?

- Det har jeg ikke oplevet. Jeg har ikke haft problemer.

De ringede ikke, fordi de havde problemer?

- Det tror jeg ikke. Det har jeg ikke hørt noget om.

Berlingske forsøger at få fat i Henrik Sass Larsen for en kommentar.