Rocker-afhopper sang af frygt

Den 25-årige tidligere rocker vidner lige nu mod sine tidligere HA-brødre i retten i Glostrup.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under en historisk stor vidnebeskyttelse begyndte 10 dages afhøring af den tidligere rocker MFP her til formiddag i retten i Glostrup.

Politi står bevæbnet med maskinpistoler uden for retten. Hells Angels har ikke lavet nogen ”show of force”, som er betegnelsen for et massivt sympatiopbud ved deres HA-brødres retssager.

Presse, tilhørere og de 16 tiltalte rockere sidder i hvert deres tilstødende lokale og lytter til via højttalere, imens MFP afgiver forklaring i retssalen.

Brød rocker-kodeks

Her fortæller MFP, at det var svære samvittighedskvaler og en frygt for, at der skulle ske hans forældre og daværende kæreste noget, der fik ham til at gå til bekendelse. Han havde nemlig betroet sine egne og HA-brødrenes ugerninger til eks-kæresten, og det er brud på Hells Angels’ kodeks.

- Jeg havde brug for at komme ud med alle de ting, jeg havde gjort. Det kunne jeg ikke i klubmiljøet, hvor alle vil være hardcore. Så jeg talte med min kæreste om det. Det er imod HA’s kodeks. Hvad der sker i klubben, bliver i klubben, men jeg havde en rigtig tung sten at fjerne fra mit hjerte, siger MFP, der straks var klar over, at han var i fare.

- Jeg kender de mennesker til hudløshed, og jeg ved, hvad de er i stand til. Jeg har haft rigtig mange grimme oplevelser med dem og set, hvordan de kan planlægge ting. Min frygt var meget velbegrundet. Jeg havde en rigtig stor frygt i mit baghoved – især for mine nærmeste. Jeg ville slet ikke kunne leve med, hvis det gik ud over mine forældre eller N (daværende kæreste, red.), siger MFP.

Tiltalt for seks drabsforsøg

12 AK81’ere og fire fuldgyldige Hells Angels-medlemmer er på anklagebænken i den gigantiske straffesag tiltalt for bl.a. seks drabsforsøg, et groft kølleoverfald og et bugnende våbenlager.

Den 25-årige afhopper HFP er kronvidne i sagen mod de 16 rockere. Han har allerede selv fået en dom på 12 års fængsel og bliver af politiet anset for at være i livsfare, efter at han har forklaret politiet om fem af de seks drabsforsøg samt kølleoverfaldet på Nørrebro, som ifølge anklageskriftet blev beordret af Brian Sandberg.