Ritt sat uden for døren

Samtlige partier på Københavns Rådhus undtagen Socialdemokraterne indledte lidt over kl. 15.00 forhandlinger om muligheden for at lave et budgetforlig uden Ritt Bjerregaards deltagelse.

Ritt Bjerregaard har indkaldt samtlige partier til budgetmøde. Men alle sider nu til møde. Uden overborgmesteren. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Mødet foregår på børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldsgaards kontor, hvor partispidserne fra Venstre, de Konservative, de Radikale, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har sat sig til forhandlingsbordet.

Mødet er kommet i stand lynhurtigt, og det skal ses som et modtræk fra Bo Asmus Kjeldgaard og de Radikales Klaus Bondam, der ved 14-tiden fik besked fra overborgmesteren om, at hun aflyste et længe planlagt forhandlingsmøde kl. 17.00 med netop SF og de Radikale.

I stedet har Ritt Bjerregaard overraskende indkaldt Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti til nye forhandlinger. Men nu er det i stedet Ritt Bjerregaard, der er sat uden for døren – og på Københavns Rådhus beskrives stemningen som højdramatisk og kaotisk.

Kernen i forhandlingerne er i øjeblikket de planlagte besparelser på børne- og skoleområdet, penge til de ældre og psykisk syge.