Ritt indrømmer: Ikke 5000 billige boliger

Der er ikke længere udsigt til 5000 billige boliger til københavnerne. Det fastslår Ritt Bjerregaard, efter at SF har taget livet af projektet på Kløvermarken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overborgmester Ritt Bjerregaard tror ikke længere på sit eget valgløfte om at skaffe københavnerne 5000 nye billige boliger.

Det er SF's definitive nej til byggeriet på Kløvermarken på Amager, der har saboteret mulighederne for at opfylde ambitionen, siger hun.

- Udsigten til 5000 billige boliger, den er der ikke længere. Det betyder ikke, at man bare skal opgive at bygge billige i København, men det er klart, at uden Kløvermarken er det slet ikke realistisk at bygge 5000 billige boliger, heller ikke hvis man strækker de fem år noget længere, siger Ritt Bjerregaard til Ritzau.

Under valgkampen til kommunalvalget i 2005 lovede hun at skaffe 5000 nye boliger med en husleje på 5000 kroner inden for fem år.

- Det er klart, at der nu bliver færre billige boliger til københavnerne. Jeg tror, at København kommer til at stå overfor nogle alvorlige problemer med, at der ikke er boliger nok til de mennesker, vi har brug for i byer for at få vores velfærd til at fungere, siger Ritt Bjerregaard, og lægger samtidig skylden over på SF, fordi partier onsdag definitivt besluttede, at det ikke vil støtte et byggeri på Kløvermarken.

- Der er nogen, der synes, det er sjovere at drille, end at udføre konstruktiv politik, siger hun.

/ritzau/