Riskær løsladt: »Jeg er med i kampen igen«

Efter fem år bag tremmer er den omstridte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen atter en fri mand. Og det fejrer han netop nu med et pressemøde i sit luksusdomicil på adressen Gammel Strand 42 i det indre Købehavn.

Klaus Riskær Pedersen holder pressemøde i sin lejlighed i København, efter løsladelsen fra fængslet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med kolde italienske Pellegrino-vand på bordene og langstilkede hvide roser, har Riskær sat scenen til sin festdag.

- Jeg har været ude at sidde på bænken, men er nu med i kampen igen, lyder det fra Riskær, der er iført sort jakkesæt og gult slips og med sin mulige kæreste Laura Petersen ved sin side. Forholdet mellem 58-årige Riskær og den 30 år yngre Laura er svært at holde styr på, eftersom parret først annoncerede, at de var sammen, dernæst at de var gået fra hinanden, for kort tid senere at kalde det hele et mediestunt.

Rodet i kærlighedslivet ser dog ikke ud til at have påvirket Riskær, der ser frem mod fremtiden:

- Jeg har det super fint og vil lancere nogle teknologiprojekter, fortæller han og tilføjer, at han ikke har planer om at forlade Danmark.

- Jeg elsker Danmark og har ikke planer om at forlade landet eller noget, forklarer Riskær, der selv mener, at han nu er er en mere ydmyg person end før tiden i Sdr. Omme Statsfængsel.

- Jeg har hørt seje historier. Det har ændret mig, men jeg er i den grad i topform, fortæller han.

Ejendommen på Gammel Strand, hvor pressemødet holdes, er ejet af det anpartsselskab, der har Riskærs sønner Christian og Frederik som hovedaktionærer. Da Riskær grundet sin konkurs fortsat skylder 177 mio. kr. til forskellige kreditorer, er det nemlig ikke hensigtsmæssigt, at han selv ejer noget - derfor har han tilsyneladende oprettet selskabet i sønnernes navne.

Riskær selv ser dog heller ikke den store gæld som en forhindring til at forsøge sig med nye erhvervseventyr:

- Jeg kan lave alle de forretninger, jeg vil, selv om jeg har nogle umanerligt aggressive kreditorer, siger han.

Løsladelsen i dag er en prøveløsladelse, da Riskær har overstået 2/3 del af den fængselsstraf på 7 år og seks måneders fængsel, som han blev idømt af to omgange. Først blev han i 2008 idømt seks års fængsel for bedrageri for 400 mio kr. Den dom kunne han være blevet prøveløsladt for i 2012 - efter at have afsonet 2/3 del af straffen, men en ny straffesag kom i vejen.

I april 2012 blev Riskær nemlig idømt yderligere et år og seks måneders fængsel for blandt andet have fortsat driften af sine virksomheder fra fængselscellen i Sdr. Omme Statsfængsel samt for at have trukket 539.062 kr ud af sit tidligere konkursbo.