Risiko for skybrud: DMI udvider varsel - det kan blive værre, end de troede

Kraftig regn rammer Danmark fra klokken 16 i dag og frem til nattetimerne. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DMI varsler først på aftenen om skybrud samt risiko for torden og kraftige vinde i en stor del af landet.

Varslingen gælder frem til klokken 23.

Tidligere i dag lød forventningen ellers, at regnvejret, der nu skyller ind og landet, ikke ville blive så kraftigt som først antaget, da uvejret så ud til at passere i et hurtigt tempo.

Men nu advarer DMI om risikoen for, at der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på under 30 minutter i hele den sydvestlige del af landet. I så fald vil der blive tale om skybrud. Der er ligeledes risiko for kraftig torden med vindstød på over 15 meter i sekundet.

Sydjyllands Politi har på Twitter skrevet, at politigården lider af højvande i kælderen, og at der er meldinger om kloakdæksler, der hopper op i Esbjergs gader på grund af presset fra vandmasserne.

Operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou, skriver på Twitter, at Beredskabsstyrelsens afdelinger i Jylland og på Sydsjælland nu klargør pumper og generatorer på baggrund af det nye varsel fra DMI.

DMI oplyser, at torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed.