Risiko for dobbelt storm over Danmark

Fredag og lørdag bliver to særdeles blæsende dage, melder Danmarks Meteorologiske Institut. Der er risiko for storm i hele landet, men nordjyderne ser ud til at blive værst ramt.

Årets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst - og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm. Nu er flere på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vinter-blæsevejret har for alvor fået sit tag i Danmark, og weekenden er ingen undtagelse. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder om, at både fredag og lørdag bliver en særdeles blæsende affære, skriver bt.dk.

To lavtryk passerer nemlig tæt på Danmark i weekenden, og det giver risiko for storm.

»I løbet af fredagen øger vinden over Danmark fra vestlig retning, så især den nordvestlige del af Jylland kan blive ramt af vindstød af storm- og orkanstyrke,« fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebæk til bt.dk.

Men når det er sagt, melder usikkerheden sig. Meteorologerne er nemlig stadig ikke 100 procent sikre på, hvor voldsomt fredagens og lørdagens blæsevejr bliver.

Risikoen for, at vi få en fuldblodsstorm over Danmark er absolut til stede, siger Mogens Rønnebæk. Spørgsmålet er bare, hvilke baner lavtrykkene tager, og hvor kraftige de bliver. Derfor lyder varslet fra DMI også kun på, at der er risiko for storm.

»Risiko for storm med vindstød af stormstyrke og måske lokal storm,« står der på DMIs hjemmeside.

Det er især nordjyderne, der må holde for, men Mogens Rønnebæk understreger, at det vil blive blæsende i hele landet.

»I morgen aften (fredag aften, red.) bliver den østlige del af landet også ramt af en god kuling, og her kan vi også godt få vindstød af stormstyrke. Jeg tror ikke, vi når storm her, men man vil kunne mærke, at det blæser i hele landet,« siger meteorologen.

Lavtryk nummer to kommer susende lørdag morgen og formiddag.

»Umiddelbart bliver det lige så blæsende lørdag,« siger Mogens Rønnebæk.

Han vil ikke spå om, hvilke konsekvenser blæsten kan tænkes at få for trafikken både til lands, til vands og i luften, men peger på, at der er risiko for forhøjet vandstand ved vestkysten både i Vadehavet og i Limfjorden.