Rigtige fodboldspillere siger nej til minuttyranni

Regeringen får det røde kort, når de professionelle fodboldspilleres fagforening, Spiller-foreningen, i dag deltager i velfærdsdemonstrationen på Christiansborg Slotsplads.

Det vakte opsigt, da det for et stykke tid siden blev kendt, at politiet deltager i dagens demonstration for en bedre offentlig service. Ikke kun som opretholdere af lov og orden under Folketingets åbning men også som bannerbærere for paroler om bedre velfærd.

Men oppe på barrikaderne på Christiansborgs Slotsplads vil der imidlertid også være andre, som man passende kunne byde på en kop Gevalia-kaffe: De professionelle fodboldspilleres fagforening, Spillerforeningen, er på banen for at give regeringen det røde kort.

Baggrunden er dog en anelse svær at gennemskue. Tag f.eks. et af de store slogans: »nej til minuttyranni«.

Kan man forestille sig, at de professionelle fodboldspillere har fået nok af, at en halvleg er fastsat til 45 minutter? Well, man kunne måske godt argumentere for, at en kedelig halvleg med boldberøringer på det jævne blev fløjtet af efter en halv times tid.

Eller dækker modstanden mod minuttyranni i virkeligheden over, at spillerne kræver overtidsbetaling for at sparke bold under dommerens tillægstid? I så fald kunne de jo også overveje at forlange genetillæg, når modstanderne skal tage et straffespark.

Et andet væsentligt spørgsmål, der trænger sig på, udspringer fra en af dagens andre store paroler: »ja til flere hænder«.

Er der her tale om, at spillerne vil have legaliseret mål, hvor bolden får et lille ekstra puf? Man kan jo ikke helt afvise, at det sker engang imellem. Med lidt god vilje kan man måske ligefrem fremføre, at der efterhånden er ved at være skabt en form for præcedens.

Eller skal man i dette særlige tilfælde oversætte »flere hænder« til »flere fødder«? Så vil det i givet fald nok være et krav, som Brøndby IF har presset på for at få med.

Beklager, hvis det sidste opfattes som usportsligt. Og beklager, at vi hele tiden stiller spørgsmål på spørgsmål uden at få svar.

Men Spillerforeningens direktør Mads Øland har ingen kommentarer til engagementet ved dagens velfærdsdemonstrationer. Fra hans kontor meddeles det, at deltagelsen skal ses i forbindelse med Spillerforeningens medlemsskab af LO.

Så tavsheden betyder desværre også, at vi heller ikke får svar på, om de professionelle fodboldspillere i de udenlandske klubber er taget i ed, når Spillerforeningen i dag også forsvarer parolen: »nej til skattelettelser«. Spillerne bliver ellers normalt anbefalet at skrive deres kontrakter under i udlandet for netop at undgå et skattesmæk i Danmark.

Og har spillerne overhovedet overvejet alle konsekvenser, når de ligeledes siger »nej til privatisering«?

Hmm!