Rigtig varm søndag ender omkring frysepunktet

Termometret kommer på overarbejde søndag, som bliver rigtig lun for sønderjyderne og slutter mindre lunt for midt- og nordjyderne.

Arkivfoto: Kongens Have i centrum af København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra 17 grader til nul på mindre end 24 timer.

Søndag byder på store temperatursvingninger, der især kommer til at tilgodese sønderjyderne, når skyerne først er lettet.

»Med solens hjælp skal vi nok få brændt dem af de fleste steder, og temperaturen kommer op på 10-15 grader de fleste steder. I Sønderjylland kan vi godt komme op på 16-17 grader i løbet af eftermiddagen,« siger Steen Rasmussen, der er vagtchef ved DMI.

»Og der er ikke ret meget vind, så det bliver en ganske pæn dag,« tilføjer han.

Det er dog med at nyde det varme forårsvejr og få suget solens stråler til sig, for aftenen bliver kold, og natten bliver endnu koldere. I de fleste steder af landet vil stregen på termometret komme ned og kysse nulpunktet, mens den formentlig vil krybe endnu længere ned i Midt- og Nordjylland.

»Der kan godt være rim på ruden, når vi står op,« siger Steen Rasmussen.

Det er ifølge meteorologen ikke usædvanligt med store temperatursvingninger på denne årstid, hvor solen gør sit til at give os forårsfornemmelser.

»Vi har stadig en kølig luftmasse, så der er rig mulighed for, at temperaturen kan falde på grund af det klare vejr om natten,« siger Steen Rasmussen.