Rigspolitiet vil have bedre våben og sikkerhedsudstyr

Landets betjente skal have bedre skydevåben for at kunne beskytte sig selv bedst muligt under et terrorangreb, anbefaler Rigspolitiet, der også foreslår en ny skydeuddannelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis endnu et terrorangreb rammer Danmark, er det vigtigt, at politiet har våben, der let, præcist og konsekvent kan uskadeliggøre en terrorist. Det anbefaler Rigspolitiet i en netop offentliggjort rapport, som kommer på baggrund af terrorangrebet i København i februar.

Derfor skal der ske en række mindre opgraderinger af politiets tjenestepistoler samt maskingeværer:

»Således at det sikres, at der kan ske en sikker, hurtig og effektiv pacificering af en angribende gerningsmand iført beskyttelsesudstyr,« skriver Rigspolitiet i sin nye rapport.

Desuden skal politiet have bedre sikkerhedsudstyr. Der er allerede bestilt flere beskyttelseshjelme, og så anbefales det, at man anskaffer skudsikre hjelme til politibetjentene. Rigspolitiet peger på behovet hos de betjente, der kører fast i politikredsenes døgnberedskab og andre særligt udsatte betjente som hundeførere og specialenheder.

Baggrunden er det ændrede trusselsbillede, som Rigspolitiet vurderer vil forblive højt i de kommende år.

Desuden er den største trussel mod Danmark gerningsmanden, der angriber på egen hånd eller som del af en mindre gruppe og som ofte bærer sikkerhedsudstyr. Det er baggrunden for ønsket om bedre beskyttelse og kraftigere våben.

Derudover anbefaler Rigspolitiet, at der indføres en ny skydeuddannelse efter terrorangrebet i februar, hvor to personer blev dræbt og seks betjente såret.

»Den omfattende politiindsats både i selve den direkte indsatsfase og i den efterfølgende fase med tryghedsskabende patruljering tydeliggjorde således behovet for operativ parathed hos politipersonalet, herunder ved træning i våbenbrug, når der opstår en uvarslet hændelse, som kræver et umiddelbart gensvar,« skriver Rigspolitiet i den nye rapport.

Uddannelsen er allerede i gang med at blive indført, men den er først fuldt implementeret i 2016.

Fremover vil der også blive indført flere tests, som politibetjentene skal bestå.

Herefter vil de blive inddelt i fem grupper alt efter, hvor godt de behersker deres skydevåben.