Rigspolitiet: Bandeopgør i Malmø kan flytte til København

København kan potentielt blive scene for et opgør i Malmøs underverden, siger dansk politiinspektør.

En mand er omkommet, og en anden er hårdt såret, efter at de lørdag aften d. 4. marts 2017 blev ramt af skud i Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: 9290 Björn Lindgren/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet holder nøje øje med det brutale bandeopgør, der siden januar har kostet flere livet i Malmø.

Det fortæller Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet, til dr.dk.

30 kilometer fra København har der været fem drab i 2017, og de har angiveligt tråde til bandemiljøet. Senest for en uge siden, da en mand blev dræbt i en skudveksling.

Rigspolitiet følger udviklingen i den svenske naboby tæt.

»Vi er særdeles interesseret i, hvad der foregår i Øresundsregionen,« siger politiinspektør Michael Kjeldgaard til dr.dk og tilføjer:

»De her ting kan sprede sig ved tilfældigheder, men også bevidst flytte sig til andre steder i Øresundsregionen, og dermed kan København potentielt blive scene for et opgør i Malmøs underverden.«

Derfor er politiet løbende i kontakt med de svenske kolleger. Og de er velkomne til at bede om assistance fra den anden side af sundet.

»Vi står til rådighed for vores kolleger i Sverige, hvis der er nogle tråde til Danmark i forhold til efterretningsarbejde.«

»Men vi hjælper ikke med efterforskningen. Det er et svensk anliggende,« siger politiinspektøren til dr.dk.

Der har i Danmark også været en stigning i banderelaterede konflikter. Særligt sidste efterår var der en række skudepisoder.

I oktober blev fire personer ramt af skud affyret fra en bil på Østerbro i København. En 30-årig mand døde af sine kvæstelser.

En måned senere blev et medlem af banden Black Army ramt af skud i Herning.

/ritzau/