Rigspolitiet: Bandeopgør i Malmø kan flytte til København

København kan potentielt blive scene for et opgør i Malmøs underverden, siger dansk politiinspektør.

En mand er omkommet, og en anden er hårdt såret, efter at de lørdag aften d. 4. marts 2017 blev ramt af skud i Malmø. Fold sammen
Læs mere
Foto: 9290 Björn Lindgren/TT

Politiet holder nøje øje med det brutale bandeopgør, der siden januar har kostet flere livet i Malmø.

Det fortæller Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet, til dr.dk.

30 kilometer fra København har der været fem drab i 2017, og de har angiveligt tråde til bandemiljøet. Senest for en uge siden, da en mand blev dræbt i en skudveksling.

Rigspolitiet følger udviklingen i den svenske naboby tæt.

»Vi er særdeles interesseret i, hvad der foregår i Øresundsregionen,« siger politiinspektør Michael Kjeldgaard til dr.dk og tilføjer:

»De her ting kan sprede sig ved tilfældigheder, men også bevidst flytte sig til andre steder i Øresundsregionen, og dermed kan København potentielt blive scene for et opgør i Malmøs underverden.«

Derfor er politiet løbende i kontakt med de svenske kolleger. Og de er velkomne til at bede om assistance fra den anden side af sundet.

»Vi står til rådighed for vores kolleger i Sverige, hvis der er nogle tråde til Danmark i forhold til efterretningsarbejde.«

»Men vi hjælper ikke med efterforskningen. Det er et svensk anliggende,« siger politiinspektøren til dr.dk.

Der har i Danmark også været en stigning i banderelaterede konflikter. Særligt sidste efterår var der en række skudepisoder.

I oktober blev fire personer ramt af skud affyret fra en bil på Østerbro i København. En 30-årig mand døde af sine kvæstelser.

En måned senere blev et medlem af banden Black Army ramt af skud i Herning.

/ritzau/