Rigshospitalet indstiller sig på længerevarende konflikt.

Portørstrejken på Rigshospitalet risikerer at blive langvarig, og der planlægges nu mere langsigtet, men ingen operationer aflyses, fastslår centerdirektør.

Rigshospitalets ledelse begyndte onsdag for alvor at indstille sig på, at portørstrejken på Rigshospitalet, der brød ud fredag, kan blive langvarig.

Hidtil er nødberedskabet, der skal udføre portørarbejdet, stort set blevet sammensat fra dag til dag, men i lyset af at den overenskomststridige konflikt kører på sjette døgn, planlægges nu efter, at konflikten kan løbe i hvert fald weekenden over.

Det oplyser direktør John Bendix, Centerledelsen. Det mest synlige tegn på, at 300 portører og hospitalsmedarbejdere har nedlagt arbejdet, har hidtil været, at patienterne får serveret mad på paptallerkener, og at det er læger, sygeplejersker og andre faggrupper, der skubber rundt med sengene.

- En række opgaver, som for eksempel udarbejdelsen af menuplanen for marts, bliver lagt til side, og vil naturligvis hobe sig op, men i den horisont vi kan se nu, bliver der ikke tale om for eksempel aflyste operationer, siger John Bendix til Ritzau.

/ritzau/