Rigmand kommer til København for at betale burkabøder

En 29-årig kvinde, som i søndags fik den første bøde for at bære niqab, kommer næppe til selv til at betale.

Rigmanden Rachid Nekkaz ses her med en kvinde iført en burkini i Cannes. Han har ifølge ham selv betalt bøder for millioner af kroner for kvinder, som har overtrådt forbud mod at tildække sig. Eric Gaillard/arkiv/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz har tænkt sig at holde sit løfte fra marts om at betale de bøder, der bliver givet i Danmark for at bryde tildækningsforbuddet.

Det bekræfter han over for Berlingske, efter at en 29-årig kvinde lørdag fik den første bøde, da hun bar niqab i Hørsholm Midtpunkt.

- Selvfølgelig betaler jeg alle de bøder, som er udstedt i de danske gader efter 1. august, skriver han til avisen.

Han fortæller, at han vil komme til København for at betale bøderne.

- Jeg vil være i København 11. september for at betale alle bøderne, og det vil jeg herefter gøre hver måned, for selv om jeg er imod niqab, så vil jeg altid forsvare frihedsrettigheder over hele verden. Friheden til at bære en niqab, såvel som friheden til ikke at bære en hijab.

Tildækningsforbuddet trådte i kraft 1. august, og lørdag blev den første bøde altså givet. Den lyder på 1000 kroner. Ved gentagelsestilfælde stiger bødens størrelse, så den kan ende på 10.000 kroner ved fjerde overtrædelse.

I flere år har den nu 46-årige algeriske forretningsmand betalt bøder for kvinder i lande som Belgien, Schweiz, Holland, Frankrig og Tyskland. Bøder der - ifølge ham selv - er løbet op i flere millioner kroner.

- Jeg har betalt 1538 bøder, sagde Rachid Nekkaz, da han i marts holdt pressemøde foran Christiansborg for at fortælle Danmark om sin intention.

- Jeg har ingen grænse for, hvor mange bøder jeg vil betale. Der er ingen grænse for frihed, lød det.

/ritzau/