Rigets portører strejker fortsat

Rigshospitalet er på anden dag uden portører. De har her til morgen besluttet at fortsætte strejken indtil videre til i morgen klokken ni.

Rigshospitalets portører har fortsat nedlagt arbejdet. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

Regionerne har ikke meldt tilbage, og det er årsagen til, at portørerne til morgen fortsætter strejken indtil i morgen klokken ni.

Portørernes fællestillidsmand Jens Anker har taget kontakt til ledelsen og fået et møde i stand. Han håber, at han på det møde vil kunne få løst situationen med Regionerne, så portørerne kan genoptage arbejdet.

Riget i nødberedskab
Lisbeth Westergaard, informationsmedarbejder på Rigshospitalet, siger til Berlingske.dk, at de på grund af strejken har været nødt til at etablere et nødberedskab.

- Vi prioriterer særlige funktioner og akutte opgaver først, og så ser vi jo bare tiden an. Strejken betyder, at andre må give en ekstra hånd med på områder, hvor de måske ikke er vant til det, siger Lisbeth Westergaard.

Hun siger videre, at Rigshospitalet er vant til at omstille sig, så de første dage – klarer vi os som regel igennem, men derefter begynder det at trække tænder ud – det ved vi fra tidligere.