Rift om skirejser

Når sneen daler i Alperne, gløder telefonerne hos skirejsearrangørerne.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Som skirejsearrangør gælder det om at have is i maven, når sæsonen begynder med mildt vejr. Men siden meteorologerne tirsdag kunne melde om masser af sne i alperne, har telefonerne hos skirejsearrangøren Nortlander glødet.

»Vi kan tydeligt mærke på restsalget, at der er faldet sne både i de franske alper og i den schweitziske del. Nu tør folk godt tage afsted«, siger produktchef hos Nortlander Morten Skaarup.

Men rygterne om den manglende sne har været overdrevne, mener han.

»Der er ingen tvivl om, at alle vores 21 destinationer har haft brug for sneen. Men faktisk så har alle vores gæster kunnet stå på ski på de destinationer, de er taget ned til. Folk bliver altid mere forsigtige, når de hører i medierne, at der ikke er sne nok, men snerygterne siger ikke altid noget om de reelle forhold«, fortæller Morten Skaarup.

Han forklarer, at de fleste danskere under alle omstændigheder tager til de større, relativt højtbeliggende skisportssteder, hvor risikoen for en vissengrøn piste er lille.

I Schweiz meldes der fra flere skisportssteder om op til 90 cm nysne - og i Frankrig har man blandt andet i Chamonix fået 50 cm sne i løbet af det sidste døgns tid.

»Der kan selvfølgelig godt falde for meget sne, men der skal man helt op på to-tre meter før det giver problemer og veje og lifter og pistesystemer ikke kan følge med - eller hvis det blæser kraftigt samtidig med at det sner«, siger Morten Skaarup.