Rift om pladser til overvægtige børn

En særlig hospitalsafdeling for overvægtige børn åbner efter nytår i Vestsjælland. Allerede inden starten er der rift om plads afdelingen, som tager imod børn fra hele Sjælland.

Børneafdelingen på Holbæk Sygehus starter som det første i landet et særlig ambulatorium for overvægtige børn. På grund af stor søgning og pladsmangel i Holbæk, startes enheden op i lokaler på børneam­bulatoriet i Ringsted, skriver Dagbladet Ringsted.

- Lige nu er der speciallæger i ambulatoriet på Ringsted Sygehus to dage om ugen. Og der er jo ikke andre, der bruger faciliteterne, når vi ikke er der, så nu udvider vi, så vi er der tre dage om ugen i stedet for to, siger Jan Færk, der er børnelæge og leder af Børneambulatoriet i Holbæk.

Den nye enhed for overvægtige børn er den første af sin slags i Danmark og kommer dermed til at gå forrest i kampen mod overvægt blandt børn.

- Det er rigtig godt, at der endelig bliver gjort noget for denne gruppe børn. Overvægt er årsag til mange alvorlige sygdomme som forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme, men det giver også børnene sociale problemer, siger børnelæge Jens-Christian Holm, der har ansvaret for den nye enhed.

Enheden åbner officielt først i det nye år, men der er allerede rift om at komme til. 50 børn er tilknyttet enheden, inden den overhovedet er åbnet rigtig, og de kommer fra hele Sjælland.


Kilde: Dagbladet Ringsted