Rift om personale – kæde skal ansætte 200 medarbejdere inden på fredag

Med fremrykket genåbning står flere virksomheder med en masse ledige job, som skal besættes hurtigst muligt.

Vinduet tilhører Old Irish Pub på Rådhuspladsen, som søger nye medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold

Kan du skænke en øl eller mixe en cocktail?

Så er det muligvis dig, Old Irish Pub søger til et af de 200 job, som kæden skal have besat inden på fredag.

Det skyldes, at Old Irish Pub åbner 20 ud af 22 pubs på fredag den 23. april klokken 12. Pubben på Frederiksberg og på Damhuskroen i Rødovre forbliver lukkede.

»Det er en kæmpe opgave, vi står over for. På den meget korte bane skal vi bruge 200 nye medarbejdere inden næste fredag. Henover foråret og sommeren skal vi bruge 400-500 mere,« siger Peder Blak, som er direktør i Old Irish Pub.

Under nedlukningen har en del medarbejdere nemlig valgt at forlade jobbet hos den landsdækkende pubkæde.

»Situationen er den, at vi ikke har fyret nogen, men medarbejderne har jo løbende forladt os i løbet af krisen i takt med, at de kunne se, at det trak ud. 80 procent af tilfældene er deltidsmedarbejdere,« siger Peder Blak.

Når Old Irish Pub skal besætte stillingerne så hurtigt, er det fordi, at Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige indgik en ny aftale om genåbning natten til fredag.

I aftalen fremgår det, at restauranter og cafeer m.m. allerede kan åbne 21. april frem for 6. maj, som det fremgik i den oprindelige genåbningsplan.

Erhvervsministeriet bekræftede fredag over for Berlingske, at genåbningen også gælder for barer og værtshuse. Alle serveringsstederne må holde åbent til klokken 23 med sidste udskænkning klokken 22. Og det glæder direktør Peder Blak:

»Når vi må holde åbent til 23, har man lyttet til både restauranter, så man kan nå at spise færdig, og barerne, hvor man kan nå at se en fodboldkamp færdig. På den måde er der mere fornuft i det, og det er meget positivt,« siger han.

Rift om medarbejdere med samme erfaring

Direktøren i HORESTA, Katia K. Østergaard kender til problematikken, men ser det som en positiv udfordring.

»Vores branche er den, som har måtte afskedige flest, fordi vi har været så ekstremt hårdt ramt, selvom der gudskelov også er mange, som har været hjemsendt på lønkompensation. Men på den helt korte bane skal vi selvfølgelig bruge nogen til at åbne i næste uge,« siger hun.

Restaurantkæden Halifax skal da også ansætte en masse nye mennesker.

Direktøren Morten Hedegaard forventer travlhed, fordi danskerne har sukket efter restaurantservice længe. Selvom 11 ud af 12 restauranter har holdt åbent for takeaway under corona, kræver det flere medarbejdere at åbne for servering. Og direktøren tror, at der bliver rift om kokke og tjenere.

»Det er en god, men stor udfordring. Vi tilbagekalder alle hjemsendte tjenere, og så forventer jeg, at vi skal ansætte en masse nye folk. Det at få nok hænder var det, jeg oplevede som vores største udfordring i efteråret,« siger Morten Hedegaard, som er direktør i Halifax.

Ligeledes skal Madklubben have besat omkring 15 stillinger på restauranterne, når dørene bliver slået op. De vigtigste stillinger er besat, men der bliver behov for flere hænder. Selvom det er positivt, er det alligevel en øvelse.

»Det, at vi har investeret i at fastholde vores medarbejdere på lønkompensation, giver os et godt udgangspunkt, men vi mangler stadig at besætte en række positioner, og det er en spændende øvelse, da vi ikke er de eneste, som skal rekruttere folk med erfaring fra branchen i de her dage,« siger Stephen Haar, som er pressechef hos Madklubben.