Rettelse: Ny ransagning hos »garagedrengens« forældre

(Rettet 28. februar 2013) Helsingør Kommune har atter undersøgt, om der findes et ottende barn hos det forældrepar i Helsingør, hvor man sidste år fandt en dreng i garagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en tidligere version af denne artikel fra den 2. februar 2013 fremgik det fejlagtigt, at forældreparret er gift. Nederst i artiklen er desuden tilføjet citat fra familiens hjemmeside.

For seks måneder siden fandt politiet en fireårig dreng i en garage i Helsingør. Fredag aften kom politi og de sociale myndigheder igen på uanmeldt besøg hos parret i Helsingør. Det skriver bt.dk.

I august sidste år fandt myndighederne parrets fireårige søn gemt i husets garage. Drengen, der er parrets syvende barn, blev tvangsfjernet, ligesom hans seks ældre søskende tidligere er blevet fjernet.

Den lille dreng, der er født hjemme, levede sine første fire år skjult for omverdenen, og havde ifølge myndighederne hverken alderssvarende sprog eller sociale kompetencer, da han blev fjernet.

Efter tvangsfjernelsen har den lille dreng fortalt om en lillesøster, der også skulle leve skjult hos forældrene. Det var hende, politi og myndigheder ledte efter fredag aften, bekræfter Bjarne Pedersen, der er kommunaldirektør i Helsingør Kommune, over for bt.dk.

- Vi har fået nogle yderligere henvendelser om, at der muligvis var et barn mere. Et ottende barn. Det var vi naturligvis nødt til at reagere på, siger han.

Ifølge kommunaldirektøren har familien ikke svaret på kommunens henvendelser hverken på mail, telefon eller brev.

- Derfor var politiet med. Vi havde ingen anden mulighed, siger han til bt.dk.

Det er ikke første gang, politiet har søgt efter den mulige søster. I september måned ledte de også.

- De har været på adressen med specialtrænede hunde. De har haft apparater med, der er varmesøgende, for at se, om der var noget bag en væg eller lignende. Men der blev intet fundet, sagde Bjarne Pedersen dengang.

Fredag gennemsøgte politiet igen huset, men fandt heller ikke denne gang nogen lillesøster.

- Der er intet tegn er på, at der findes et barn i det hus, siger Bjarne Pedersen, der nu betragter sagen som lukket.

Hvordan kan du være sikker på, at der ikke er et barn mere i huset?

- Det kan vi naturligvis ikke være sikre på. Men jeg kan sige, at der intet tegn er på, at der findes et barn i det hus. Vi har gennemsøgt det meget, meget omhyggeligt, siger han.

På familiens hjemmeside beskriver moderen politiets besøg på denne måde: »Disse mafia-polititjenestemænd er begyndt at bruge vores hjem som deres træningslejr.«