Retsmedicinere støtter teori om tysk pilot fundet i Nordjylland

Tysk pilot, der styrtede ned i sit fly i Nordjylland under 2. verdenskrig, er med stor sandsynlighed nu identificeret

Der blev tidligere i år fundet et tysk kampfly fra 2. verdenskrig, en Messerschmidt M109, på en mark vest for Birkelse i Nordjylland. Her ses marken og stedet hvor flyresterne blev fundet. Nu støtter obduktion op om teori om, hvem flyets pilot var. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Retsmedicinske undersøgelser understøtter nu teorien om, at den pilot, hvis lig i marts blev fundet ved Birkelse nær Aabybro, var den 19-årige korporal Hans Wunderlich.

Det skriver nordjyske.dk

Den unge tysker styrtede 10. oktober 1944 ned. Hverken fly, et jagerfly af typen Messerschmitt Bf 109, eller lig blev dengang fundet. Flyet ramte et moseområde og sank fire-fem meter ned. Efter at området var blevet drænet, fandt den 14-årige Daniel Rom Kristiansen og hans far vraget med liget af piloten tidligere i år.

Ud fra en soldaterbog og nogle spisekuponer med navn, der blev fundet i vraget, fastslog den tyske myndighed Deutsche Dienststelle i Berlin, at piloten havde været Hans Wunderlich, der stammede fra Bayern.

Knogleresterne i flyvraget blev bragt til Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet, og herfra er man nu klar med en konklusion, der ifølge vicestatsobducent Ole Ingemann Hansen i hvert fald ikke modbeviser, at piloten skulle være Hans Wunderlich, skriver nordjyske.dk.

Retsmedicinerne har renset de op imod 100 knogler, der er fundet, for jord og lagt dem ”i en anatomisk normalstilling for at kunne danne os et billede af, hvem den døde var,” siger Ole Ingemann Hansen.

Undersøgelsen viser, at der er tale om en mand, der har været mellem 1,65 og 1,73 meter høj og mellem 18 og 25 år. Begge dele passer med teorien om, at piloten var Hans Wunderlich, der stammede fra Bayern.