Restriktionerne i Ishøj Kommune ophæves fra i morgen, oplyser politikere

Ishøj Kommune kan åbne en dag før forventet, oplyser blandt andre kommunens borgmester på sociale medier.

Ishøj Kommune kan ifølge byrådspolitikere lukke op for restriktionerne en dag før forventet, da det går langt bedre med kommunens smittetal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ishøj Kommune åbner en dag før forventet. Det sker allerede i morgen, onsdag.

Det skriver Merete Amdisen, der er formand for social og sundhedsudvalget i Ishøj Kommune, på Facebook.

Ishøj er i øjeblikket den eneste af landets 98 kommuner, der er under nedlukning på grund af høj incidens, men i fem dage er smitten raslet ned, når der tages højde for antallet af test.

»Ved fælles indsats har vi omsider fået smitten så langt ned, at skoler, sfo’er og fritids og foreningsliv kan genåbne på samme vilkår som i resten af landet – allerede fra i morgen! En hel dag før forventet,« skriver Merete Amdisen på Facebook.

Tidligere på dagen skrev kommunens borgmester, Ole Bjørstorp fra Ishøjlisten, på samme sociale medie, at der er grundlag for, at Ishøj kan lukke op for skoler og SFOer fra i morgen, 21. april.

»Dejligt at kunne sige. Det gælder også på kultur og fritidsområdet,« skriver borgmesteren:

»Stor tak til alle i Ishøj for at overholde restriktionerne. Det har hjulpet meget. Vores smittetal er nu så langt nede, at der jo kan lukkes op.«

Ifølge Merete Amdisen arbejder administrationen i Ishøj nu på at melde de praktiske forhold i genåbningen ud gennem de rette kanaler.

»Efter min mening er det ugens bedste nyhed for Ishøj,« skriver hun.

Tidligere i dag skrev Berlingske en artikel om smittetallene i Ishøj Kommune. Incidensen ligger langt under bekymringsgrænsen på 200, hvis man korrigerer for antallet af test. Den testjusterede incidens er pr. 19. april 159.

Opdateres …