Restaurant-ejer prøver nyt trick: Opfør jer ordentligt, så får mor og far rabat

Italiensk restaurantejer giver rabat til børnefamilier med velopdragne børn.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn på restauranter skal ikke kravle rundt på bordene. De skal heller ikke løbe rundt og skrige. De skal give deres forældre fred og ro til at spise deres mad færdig.

En restaurantejer i Norditalien, Antonio Ferrari, er gået nye veje for at sikre, at hans gæster ikke får ødelagt deres restaurantoplevelse af larmende børn. Hvis børnene forholder sig stille og ikke forstyrrer andre gæster, vil deres forældre få fem procent rabat.

Ferrari mener, at børnene opfører sig bedre, hvis forældrene har et incitament til at holde styr på dem.

»Når du har forældre som er uforskammede, så tror børnene, at de kan gøre hvad som helst.  De klatrer måske på bordene med sko på, løber rundt og plasker med vand på toilettet,« siger Ferrari til The Local.

De fleste voksne ved, hvad der forventes af dem, når de er på restaurant. De ved, at de bør bruge bestik, at de skal tale i et afdæmpet toneleje, og at man går stille og roligt rundt i restaurantens lokaler. Det ved børn ikke. Medmindre de har lært det, og nu vil den norditalienske restaurant give forældrene et incitament til at lære deres børn god restaurantadfærd i en tidlig alder ved at give dem rabat på restaurantregningen.

Ferrari fortæller til The Guardian, at han vurderer, at omkring 30 procent af forældrene ikke ved, hvordan de skal håndtere deres børn på restaurant. De løber alt for ofte rundt og generer andre gæster og tjenerne.

Ideen om at give den opdragende rabat fik Ferrari, da han var vidne til et imponerende syn en søndag eftermiddag. Restauranten er ikke åben for børnefamilier i hverdagen, mens de søndag slår dørene op for den store italienske familiefrokost.

Da en tjener beværtede et selskab på seks voksne og fem børn, blev den 40-årige restaurantejer særligt imponeret over, at børnene underholdte sig selv og lod forældrene spise færdig. Herefter besluttet han at give familien fem procent rabat. På de sociale mediere florerer et billede af regningen, der viser besparelsen på 13 euro. Ifølge The Guardian efterlod familien til gengæld 30 euro i drikkepenge.

Ferrari blev spurgt af det italienske medie Corriere Delle Sera, om rabatten var et PR-stunt, hvortil han svarede:

»Nej, det var instinktivt. Det var vidunderligt at se dem interagere ved bordet på en så stille og rolig måde.«