Restaurant-ejer anklager hjemløse for at ødelægge forretningen: De tisser, kaster op og vil slås

For en måned siden åbnede Andy Ho sushirestauranten Tapashi på Klostertorvet i Aarhus. Nu er han løbet ind i et uventet problem.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Andy Ho føler nemlig, at de hjemløse på Klostertorvet ødelægger forretningen for restaurantejeren. Allerede på åbningsdagen, den 26. juni 2017, kom flere hjemløse ind og spurgte efter vand og servietter, og siden har det taget til:

»De hjemløse generer ofte. De vader ind i restauranten og er højrøstede. Tisser og kaster op ved ruderne. Det gør vores kunder utrygge,« siger Andy Ho til BT.

De hjemløse holder til tæt på restaurantfacaden, og det betyder ifølge Andy Ho, at især hans unge gæster fravælger Tapashi, fordi de føler sig utrygge i området.

Restaurantejeren har også oplevet, hvordan han selv har måtte bruge tid på at skændes med de hjemløse på Klostertorvet:

»Jeg bruger meget tid på at diskutere. En dag var der en, der ville slås med mig, men jeg sagde nej, og så hentede politiet ham. Men næste dag kom han så igen og sagde, at han var klar. Han sagde: 'Det er dig, jeg vil lege med. Hvis du ikke vil det, skærer jeg dig i halsen'. Så hentede politiet ham igen,« siger Andy Hu.

Borgere og politikere i Aarhus har tidligere italesat hjemløse på Klostertorvet, og i maj besluttede kommunen også at indsætte to vagter på torvet og desuden oprette fire hellesteder i byen, som de hjemløse kan benytte.