Rent drikkevand kan være på vej tilbage til Frederiksberg tidligere end forventet

Forsyningsselskabet på Frederiksberg har inddæmmet den vandforurening, som har plaget kommunen i længere tid. Nu er der en chance for, at alle på Frederiksberg har rent vand før forventet, skriver selskabet på Facebook.

For 60 procent af Frederiksbergs borgere er der nu rent vand i hanerne efter knap en uge, hvor vandet skulle koges. For de øvrige beboere er der stadig problemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Frederiksberg har i længere tid været plaget af forurenet drikkevand, der har medført en anbefaling om at koge vandet før brug.

I fredags var forsyningsselskabet Frederiksberg Forsyning forhåbningsfulde med hensyn til at kunne løse problemet i denne uge. Og det vil måske ske tidligere end forventet, skriver selskabet på Facebook.

»Vores seneste testresultater dokumenterer, at vi har inddæmmet vandforureningen. Området hvor forureningen findes, er koblet af vandledningsnettet. Vi kan også se, at tilstedeværelsen af jordbakterier i vandet er faldet markant. De skylninger i nettet, vi har været i gang med i weekenden, har dermed haft den ønskede effekt,« skriver Frederiksberg Forsyning:

»Vi håber derfor, at vi i samarbejde med myndighederne kan ophæve kogeanbefalingen for flere områder allerede i dag, mandag. Prøveresultaterne skal dyrkes i 72 timer, før man har et resultat. Så snart vi har to godkendte prøver i et område, kan vi ophæve kogeanbefalingen. Et område defineres af, hvordan vandledningsnettet fungerer – hvor vandet kommer fra og ad hvilken vej, det bliver transporteret til kunderne.
Vi fortsætter skylningen af nettet og regner med, at vi også i de kommende dage kan ophæve kogeanbefalingen for flere områder i takt med, at vi modtager prøveresultater uden jordbakterier.«

Indtil videre er det dog stadig anbefalingen, at man flere steder på Frederiksberg koger vandet. Denne anbefaling vedrører knap halvdelen af husstandene i kommunen.

Forsyningsselskabets estimerede i sidste uge, at flere end 52.000 borgere eller 24.000 husstande, som nu har friskt drikkevand i hanen, hvilket svarer til 60 procent af borgerne på Frederiksberg.

Forureningen består i, at der er fundet colibakterier og jordbakterier i vandet. Der er imidlertid ikke tale om typen E.coli, hvilket ifølge Frederiksberg Forsyning ville have været meget alvorligt.