Renset i Mariasagen: Morderen var i kælderen med mig

Den tidligere sigtede i drabet på Maria Møller Christensen mener, at han uden at vide det så hendes tildækkede lig i kælderen.

Jan Lindholt Mikkelsen blev sigtet  og varetægtsfængslet for Maria-mordet. Han blev dog renset for mistanke, da dna-sporene på gerningstedet udelukkede ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV2
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i Herning står ikke på bar bund i forsøget på at opklare mordet på 20-årige Maria Møller Christensen nytårsnat.

Den tidligere drabssigtede Jan Lindholt Mikkelsen fortæller til Herning Folkeblad, at han muligvis var i kælderen samtidig med morderen og samtidig oplyser han til bladet, at han har flere oplysninger om drabet.

- Jeg kørte hjem fra nytårsfesten ved Fuglsang Sø ved to-tiden. Jeg kørte forbi min onkel og tante på Holstebrovej for at ønske dem godt nytår, men de var ikke hjemme. Så kørte jeg direkte hjem, hvor jeg ankom klokken 02.30, fortæller Jan Lindholt Mikkelsen til Herning Folkeblad.

Læs mere fra Herning Folkeblad om Maria-sagen og Jan Lindholt Mikkelsen på AOH.dk

Han går ned i kælderen med sin cykel, hvor han opdager en lærredssæk, der lå som en bylt på gulvet.

- Jeg husker, at jeg tjattede til den med foden. Så tænkte jeg, at det var noget oprydning fra nytåret og gik i seng. Jeg sov 10 minutter senere, fortæller Jan Lindholt Mikkelsen,

Næste morgen hører han om drabet, da han åbner for tekst-TV.

- Så kiggede jeg ud af vinduet og opdagede, at det vrimlede med politi. Herefter ventede jeg i lejligheden, fordi jeg regnede med, at de kom forbi, fortæller han.

Under afhøringen går det op for ham, at lærredssækken kunne være liget af Maria Møller Christensen:

- Det, der så er meget mærkeligt, er, at Maria Møller Christensen ikke blev fundet dér, hvor jeg så sækken. Hun blev fundet af et ældre ægtepar i en gang, der fører ud til trappen på gavlen af bygningen, siger han til Herning Folkeblad.

Ifølge Jan Mikkelsen må drabsmanden have været i kælderen samtidig med ham. Og da han selv er gået videre op i sin lejlighed, så er drabsmanden gået i gang med at flytte liget af den 20-årige kvinde.

To blodpletter i cykelkælderen viser, ifølge Jan Lindholt Mikkelsen, at den 20-årige kvinde har ligget dér. Og den særlige omstændighed bliver så, at drabsmanden har haft hele to nøgler:

- Der skal bruges to nøgler, for at komme fra cykelkælderen til det sted, hvor hun blev fundet, siger Jan Lindholt Mikkelsen og tilføjer, at han har mere viden om sagen, som han ikke ønsker at fortælle til medierne:

- Jeg er som alle andre kun interesseret i, at den rigtige drabsmand bliver fundet. Nu må politiet gøre sit arbejde.