Religionslærere er enige i Konservatives kristendomsforslag

Der er fuld opbakning fra religionslærerne til Mai Mercado (V), der i en kronik i Berlingske foreslår, at det skal være obligatorisk med kristendomsundervisning i folkeskolen.

Arkivfoto. Der er fuld opbakning fra religionslærerne til de Konservatives forslag om, at det skal være obligatorisk med kristendomsundervisning i folkeskolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag kan elever søge om at blive fritaget for at deltage i kristendomsundervisningen i folkeskolen. Men det skal laves om, mener de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K).

Hun skriver således i en kronik i Berlingske, at undervisningen bør gøres obligatorisk for alle elever.

Og det forslag møder fuld opbakning fra Religionslærerforeningens formand, John Rydahl:

»Vi er fuldstændig enige med Mai Mercado i, at det bør være obligatorisk for alle. Det har vi argumenteret for siden 1975, hvor faget blev et kundskabsfag i stedet for et forkyndende fag,« siger han.

John Rydahl mener, at de elever, der bliver fritaget går glip af en indføring i religion, som er et væsentligt element i rigtig mange menneskers liv. Samtidig kommer de ikke til at diskutere etik, hvilket er en vigtig del af undervisningen.

»Faget er derudover et af de eneste, der beskæftiger sig eksplicit med etik. Det er basis for at forstå, hvad der er godt og ondt, som eleverne går glip af. Man kan sige, at det er en stor del af den fundamentale del af at forstå et menneske, man ikke bliver indført i,« siger han og understreger, at det er et lille problem med elever, der fritages for undervisning. Ifølge John Rydahl er det nemlig under én procent af eleverne, der tages ud af undervisningen.

»Men det ændrer ikke ved, at det er en væsentlig principiel problemstilling, som der bliver taget op,« siger han.