Rektorer respekterer elevblokader

OK med skoleblokader, mener rektorer på gymnasierne i Rungsted og Helsingør.

Gymnasie-rektorerne på både Rungsted og Helsingør gymnasium respekterer, at eleverne blokerer skoler og nedlægger undervisningen i protest mod besparelser på omkring 90 millioner kroner, skriver Freederiksborg Amts Avis.

Forældede historiebøger, for mange elever i klasserne, nedslidte skoler og udsigt til besparelser på 90 millioner kroner! Gymnasieelever landet over har fået nok af dårlige forhold og indledt en protestaktion, der kulminerer i eftermiddag med store demonstrationer i både Århus og København.I Nordsjælland nedlagde eleverne på gymnasierne i Allerød, Birkerød, Frederiksværk og Helsingør undervisningen i går, og der er opbakning til eleverne fra rektorsiden.

- Selvom eleverne blæser besparelserne lidt op, så kan jeg egentlig godt forstå, at de aktionerer mod nedskæringer på op til 1000 kroner pr. elev. Det er egentlig meget rimeligt, siger Carl P. Knudsen, som er rektor på Helsingør Gymnasium.

Rektor på Birkerød Gymnasium, Anders Kloppenborg, hæfter sig ved, at elevprotesterne er demokratisk besluttet.

- Et flertal af de fremmødte elever har besluttet at blokere for undervisningen. Det har vi valgt at respektere, så vi undgår en egentlig fysisk blokade. Det er unødvendigt. Samtidig er det jo sådan, at eleverne skam stadig lærer noget om demokratiets spilleregler ved aktioner som denne. De lærer også, at enhver beslutning har en konsekvens. Samtlige elever får nemlig registreret fravær de to dage, blokaden varer, lyder det fra Anders Kloppenborg.

I dag følger blandt andet Espergærde og Rungsted Gymnasium trop i protesterne, og der er både forståelse og respekt at hente på rektors kontor.

- Jeg har taget elevernes nedlæggelse af undervisningen til efterretning og har stor respekt for, at de har taget beslutningen efter at have gennemført en demokratisk afstemning og debat. Jeg synes, det viser en modenhed, og at eleverne tager situationen alvorligt, siger rektor på Rungsted Gymnasium Mogens Hansen.

Han er af elevrådet blevet bedt om i dag at holde et oplæg om gymnasiernes økonomiske situation, hvilket han har indvilliget i.

- Jeg vil bruge lejligheden til at gå i dialog med eleverne. Så forventer jeg selvfølgelig også, at de møder i skole og ikke opfatter strejken som en fridag, siger Mogens Hansen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis