Rektor: Vi holder politi ude af sexvideo-sag

3.g-elever på Gl. Hellerup Gymnasium i København, der står bag sexvideo, som blev vist for skolens elever, slipper for politianmeldelse.

MODELFOTO: Eleverne, der under en elevsamling viste skolekammerat have sex, er blevet straffet, men hvordan holdes hemmeligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rektor på Gl. Hellerup Gymnasium nord for København, Jørgen Rasmussen, ved, hvilke 3.g-elever der står bag en sexvideo, som i sidste uge blev vist ved en morgensamling på gymnasiet. Alligevel vil han ikke gå til politiet.

- Vi er blevet enige om ikke at anmelde sagen. Derimod har vi opfordret de to unge, som optræder på videoen, til at gå videre med sagen. Det er dem og ikke gymnasiet, som er blevet krænket, siger rektor Jørgen Rasmussen.

Sexscenen blev vist under en morgensamling tirsdag i sidste uge foran næsten 500 elever på gymnasiet nord for København. Det skete som led i 3.g’ernes sidste skoledagsarrangement. Her viste de en video med en række klip, og pludselig dukkede sekvensen med de to nøgne unge i en sexakt op på skærmen.

Sanktioner holdes hemmelige

Rektor Jørgen Rasmussen oplyser, at de to på videoen ikke har været vidende om, at de er blevet filmet. Han er ikke klar over, hvem der har filmet, men skolen er vidende om, hvem der har redigeret klippet.

- Og de er lige så skyldige som dem, der optog videoen. Skolen har grebet ind med sanktioner over for disse elever, men hvad sanktionerne nærmere består i, har jeg lovet elevernes forældre ikke at oplyse - det holder vi internt på skolen.

Er eleverne blevet bortvist?

- Det kan jeg ikke svare på, jeg vil bare sige, at vi har reageret på det, svarer rektor.

Fremvisningen af sexklippet er ifølge ekspert i mediejura Oluf Jørgensen strafbart.

- Med fremvisningen ved morgensamlingen er der tale om en videregivelse af materiale, som er krænkende. Det er en klar overtrædedelse af straffeloven, siger Oluf Jørgensen til dagbladet Politiken fredag.

"Klart grænseoverskridende"

Ifølge tidligere formand for eleverådet, Mads Gerner Pedersen, morede forsamlingen sig da også, da sexklippet blev vist, men kun i starten.

- Til sidst var der forargelse, udtaler han til TV2 News.

Mads Gerner Pedersen betegner videoen som »klart grænseoverskridende«.

Ifølge Politiken viser den omtalte sexvideo, hvordan eleven fra 3.g og den unge kvinde, som ikke er elev på gymnasiet, ligger nøgne på gulvet. Hans ansigt befinder sig mellem hendes spredte ben, så man på videoklippet ikke er i tvivl om, hvad der foregår. Senere ser man på videoen, at parret har samleje.