Rekordvarm og rekordvåd januar

Januar 2007 tegner til at løbe med flere vejrrekorder. Efter alt at dømme bliver det både den varmeste og den vådeste januar, vi har set.

Januar 2007 kan blive den første måned med både varme- og nedbørsrekord samme år. Der er allerede nogle dage inden månedsskiftet faldet dobbelt så meget nedbør som normalt, oplyser klimatolog John Cappelen fra DMI.

Det rekordvarme og meget våde efterårsvejr fra sidste år fortsatte ind i januar, og den eneste vinter, vi reelt har haft, faldt i uge 4.

- Vi har mandag morgen opgjort nedbøren for januar 2007, og det er blevet til omkring 115 millimeter for landet som helhed. Da vi kan se yderligere nedbør i prognoserne de næste døgn, kommer måneden formentlig op på 120-125 millimeter. En eklatant rekord, siger John Cappelen.

Den gamle januarrekord er på 113 millimeter nedbør og stammer fra 1988. Normalen for årets første måned er 57 millimeter.

Den hidtidige gennemsnitstemperatur for januar blev mandag morgen opgjort til 5,0 grader celsius. Rekorden for januar er fra 1989 og lyder på 4,9 grader. DMI vurderer muligheden for, at vi får en ny varmerekord, som fifty-fifty.

/ritzau/