Rekordmange ville opleve livet på gården

Næsten 70.000 børn og voksne var søndag på landet til arrangementet Åbent Landbrug. Det er ny besøgsrekord, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Der blev søndag sat ny besøgsrekord, da landbrug åbnede dørene for besøgende, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag kunne børn og voksne på nærmeste hold opleve, hvordan et moderne landbrug fungerer, da landbruget inviterede til Åbent Landbrug. 81 gårde i landet havde slået stalddørene op, og det resulterede i det største besøgstal siden Landbrug & Fødevarer introducerede den årlige begivenhed.

- Jeg er stolt og glad over, at så mange danskere vil ud og se vores bedrifter. Jeg er også stolt over, at så mange landmænd vil vise deres landbrug frem. Den besøgsrekord, vi har set i år, viser jo, at der er mange, der er oprigtigt interesserede i at se, hvad vi laver. Det bringer forståelse ind i danskerne, og forståelsen for vores erhverv er vejen frem, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer.

De mange tilskuere fik et indblik i arbejdet på landbrugsbedrifter, der producerer alt fra slagtesvin, mælk og minkskind til æg og planter. På Bredballegaard ved Århus, som huser JordbrugetsUddannelsesCenter Århus, lagde alene 3.150 besøgende vejen forbi, og det er cirka tusind besøgende flere end sidste år.

Arrangementet, som især fik lokket børnefamilier til gav også mulighed for at klappe kalve, kaniner og kattekillinger, opleve marken fra ladet af en traktoranhænger, få en træktur på hest, bage et snobrød eller smage på de lokale produkter.

Åbent Landbrug, som bliver koordineret af Landbrug & Fødevarer, er et landsdækkende oplysningsprojekt, der skal øge befolkningens kendskab til landbrugs- og fødevareerhvervet.

Det præcise rekordbesøgstal for Åbent Landbrug i 2012 blev 69.319.