Rekordmange har søgt ind på en videregående uddannelse

Søndag udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse, og årets ansøgertal er det største nogensinde. Uddannelses- og forskningsministeren håber, at de unge har valgt efter fremtidige jobmuligheder.

ARKIVFOTO. Rektor Ralf Hemmingsen byder nye studerende velkommen på KU, august 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag klokken 12.00 udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse. I denne runde har 92.477 personer meldt sig i ansøgerfeltet til en videregående uddannelse, oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Dermed holder de uddannelseslystne unge fast i traditionen om - år efter år - at sætte rekord i ansøgerfeltets størrelse. 92.477 er nemlig det højeste antal ansøgere nogensinde.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) glæder sig over de unges stigende interesse for de videregående uddannelser.

»Det er godt og glædeligt, at så mange danske unge er bevidste om, at uddannelse er et redskab - både til frihed og selvbestemmelse, men også til at gøre sig attraktiv for det arbejdsmarked, der venter efter endt uddannelse,« siger han.

Ministerens lykke er dog ikke alene gjort ved de talrige ansøgere. Han understreger, at det er helt centralt, at de mange unge søger ind på uddannelser med jobfremtid i.

»Det er ikke nok kun at se på antallet af ansøgere. Det vigtige er, om de unge har søgt ind på fagområder, hvor arbejdsgiverne har brug for flere hænder,« siger Esben Lunde Larsen.

Mandag får ministeren og alle andre svar på, hvilke uddannelser de unge har søgt. Og Esben Lunde Larsen ved godt, hvor han håber på de længste uddannelseskøer.

»Jeg håber meget, at vi på lærer- og pædagoguddannelserne ser en fremgang, og at erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelserne fortsætter med at have høje optag, fordi de er så erhvervsnære. Og så håber jeg naturligvis også, at vi inden for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser ser en stigning,« siger han.

Ansøgerne skal holde spændingen ud i en lille måneds tid endnu, før de ved, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen eller måske må ansøgningsræset igennem igen til næste år. Alle ansøgere får nemlig endeligt svar på deres ansøgning 30. juli.