Rekordmange danskere blev skilt i 2014

For andet år i træk slår antallet af skilsmisser i Danmark rekord, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlivsekspert mener, alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden.

Arkivfoto. For andet år i træk slår antallet af skilsmisser i Danmark rekord, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlivsekspert mener, alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2014 var der 19.435 ægtepar, der fortrød deres ja til hinanden og blev skilt, viser tal fra Danmarks Statistik, og det er rekordmange, skriver Jyllands-Posten.

Årsagen til de mange skilsmisser skal findes både i dobbeltsengen, ved spisebordet, i samfundet og måske især inden i den enkelte, mener samlivsekspert og forfatter Ingrid Ann Watson. Hun mener, antallet af skilsmisser vil blive ved med at stige, hvis danskerne bliver ved med at betragte parforholdet som en statisk størrelse.

Ingrid Ann Watson er ikke meget for at give gode råd, men hun går ind for regler. Kærlighedsregler, som for eksempel at man skal tro på sit ægteskab. Tro på, at det er godt nok, og at græsset ikke er grønnere andre steder.

»Alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden,« siger hun til Jyllands-Posten.

Leder af skilsmisseafdelingen i Center for Familieudvikling, Søren Marcussen, hæfter sig ved, at der iblandt de forliste ægteskaber er en del unge.

»Det siger mig, at ikke mindst det voldsomme pres, der er på børnefamilier, hvor forældrene har arbejde og skal nå en masse ved siden af, er for stort for mange. Disse børnefamilier er faktisk i en stresstilstand, og skilsmissen er ofte en reaktion på det,« siger han itl Jyllands-Posten.

Han mener også, materialisme og individualisme spiller en rolle samt den nuværende kultur, hvor individet er mere i centrum end relationen mellem mennesker.