Rekordhøjt UV-indeks: Søndag kan du blive skoldet på 20 minutter

Husk solcreme og pas især på middagssolen, lyder det fra DMI, der forudser, at UV-indekset søndag når rekordhøjder.

Pas på solen, lyder det fra DMI, der lover godt vejr - og rekordhøjt UV-indeks søndag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Weekendvejret byder på sol og sommer, og især søndag ser varm og dejlig ud. Efter et par blæsende, våde og småkolde dage er det fristende at smide t-shirt og bukserne og skynde sig ud og nyde solens stråler i fulde drag.

Der er dog god grund til at være varsom med solbadningen og ikke mindst bevæbne sig med rigelig med solcreme, før du ligger dig til at stege i weekendsolen.

Danmarks Meteorologiske Institut advarer om, at der især søndag er risiko for at blive solskoldet. Meteorologerne forventer nemlig, at UV-indekset når rekordhøjder.

»Søndag ser ud til at kunne sætte 2017-rekord i UV-indeks, hvis sky-prognoserne holder,« siger UV-ekspert Helge Jønch-Sørensen ved DMI i en pressemeddelelse.

UV-indekset, som er målet for, hvor stærke solens farlige ultraviolette stråler er, stiger søndag helt op mod 7. Og det er bestemt ikke noget, vi ser hver dag i Danmark, lyder det fra DMI.

»Ved et UV-indeks på 7 er gennemsnitlig dansk hud skoldet på 20-25 minutter i middagssolen,« siger Helge Jønch-Sørensen.

Det betyder, at en person med en gennemsnitlig dansk hudtype skal opholde sig i solen i et kvarter for at få al den sol, man kan klare på en dag. Altså hvis du vel at mærke glemmer solcremen.

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man beskytter sig med solcreme og solhat, når UV-strålingen ligger på 3 eller højere på skalaen.

Lørdag får vi en del sol og temperaturer over 20 grader, mens vi kan glæde os til op mod 25 grader søndag.