Rekord: Nu åbner Danmarks største discount-butik

Foto: Esben Salling. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag morgen klokken 08.00 åbner der en ganske stor Netto-butik på Kirkegårdsvej på Amager.

'Det bliver en topmoderne og meget indbydende discountbutik. Med så meget plads og kølekapacitet byder vi indenfor i et vaskeægte fødevaremekka,' siger Brian Seemann Broe, der er landedirektør i Netto i en pressemeddelelse.

Med sine 2000 m2 skulle der være tale om den største discountbutik i Danmark. Butiksarealet skulle angiveligt være omkring tre gange så stor som en almindelig discountbutik.

Den nye forretning, som amagerkanerne kan nyde godt af, er Netto nummer 120 i Hovedstadsområdet. På landsplan har Netto fra på torsdag 457 forretninger i Danmark.

'Netto er danskernes foretrukne discountkæde, og ikke mindst på Amager gør vi hver dag vores yderste for at servicere vores store og loyale kundegruppe. De fortjener en topmoderne butik, og det får de nu. Men det betyder langt fra, at vi er færdige med at ekspandere i Storkøbenhavn,' siger landedirektør Brian Seemann Broe.

Det forventes, at Dansk Supermarked Group, der ejer Netto, vil åbne 25 forretninger i 2017.

Dette kan måske anses for at være starten på den 'vilde duel', som Henning Bahr, der er direktør hos Retail Institute Scandinavia, tidligere har forudset, at Netto vil indlede mod Rema 1000.

»Netto vil naturligvis ikke uden kamp afgive eller dele førstepladsen, så vi må forvente, at der i de kommende år bliver investeret på alle fronter. Det er derfor mest sandsynligt, at de to markedsdominerende vindere vil lægge endnu større afstand end i dag til de øvrige lavpriskæder. Flere af dem vil fortsat skulle kæmpe med vækstproblemer og underskud i de kommende år,« har han sagt til Finans.